'Decathlon Trekking Days kreeg een vaderlijk tintje

Avontuur en kinderen dat zijn twee van onze favoriete ingrediënten. Het is Decathlon die bij ons kwam aankloppen om de deelnemers van de Trekking Days te verblijden met een workshop. Wat zeg ik: twee workshops. Eéntje die tips en trick geeft over het hiken en kamperen met kinderen. Een andere workshop geeft inzicht in Pieter’s magische bivak-keuken.

Creatieve recepten voor een fijne avond
We voelden het al bij het betreden van de bivakzone. Dat is iets speciaals zo’n tweedaagse trektocht met als tussenstop een bivakzone als onderkomen voor de nacht. Je voelt dat de mensen genieten, rust vinden en eenvoud beleven. Het samengaan van die elementen samen met een informatieve workshops in de natuur heeft wel iets. 

Workshop 01 // Hiken en kamperen met kids. 
We schreven het al talloze keren: De natuur en het buitenleven brengt je als gezin dichter bij elkaar. Maar de overgang tussen de dagelijkse hectiek en het buitenleven kan soms plots en abrupt zijn. Wat doen we tijdens die dagen in de natuur. Hoe houden we de kinderen bezig? Wat vinden de kinderen leuk? En valt dit te combineren met wat wij als ouder leuk vinden? We deelden in deze workshop ideeën over activiteiten tijdens het kamperen. En gaven ook tips om op een fijne manier te hiken met kinderen.

Workshop 02 // De creatieve bivakkeuken
Pieter haalt het beste van zichzelf naar boven met creatieve uithalen in de veldkeuken. Hij werkt met vuur, gaartijden en zakmessen. De traditionele keukenaccessoires zijn thuis gebleven. Hij haalt enkele swingende recepten naar boven die niet mogen ontbreken op jullie volgende gezinstuitje in de wildernis of op de camping. De recepten kan je hieronder terugvinden. 

Enkele recepten:

Rest van de recepten komt weldra online.


Bedankt aan Decathlon voor het vertrouwen, de inspiratie die we meekregen uit de andere workshops en de ontvangst op de bivakzone. 


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc