Vaderkost: chocoladefondue op het kampvuur

Vaderkost: chocoladefondue op het kampvuur

Na de chocolade-sinaasappelcake van vorige week blijven we ook deze keer in de zoete wereld van desserts en chocolade. We maken chocoladefondue.

"Chocolade fondue? Op het kampvuur?"

Dat klopt, outdoor chocoladefondue, hoe cool klinkt dat?

Goed nieuws, het is misschien wel één van de gemakkelijkste recepten van de hele reeks. Je hebt niet veel nodig, het is niet veel werk en het resultaat is (bijna) altijd een succes. En geef toe, hoe gezellig is het niet om 's avonds een vuur te stoken of de barbecue aan te wakkeren en samen bij de ondergaande zon te genieten van een basic chocoladefondue. Zeer gezellig toch, niet?

barbecook junka.jpg
DSC_9454.jpg

Enkele tips:

  • Hoeven we het nog te vermelden? We spelen met vuur en vuur dat kan gevaarlijk zijn.
  • We gebruiken lege conservenblikjes. Let op want de rand is scherp. Bovendien kunnen ze best heet zijn, wanneer ze uit de pot komen.
  • Gebruik lange satéstokjes, zo verminder je de kans dat ze zich gaan kwetsen of verbranden.
  • Kies voor fruit het moment: appeltjes in de herfst, aardbeien in de zomer, ...
  • Afwerken doe je naar smaak met bv. gemalen nootjes, suikerparels, ...

Recept: "outdoor" chocoladefondue 

  • Aantal: 6
  • Materiaal: lege conserven, pot bv. Dutch oven of een gamel, tang, lepel, lange satéstokjes, ...
  • Duur: > 1 uur
  • Toestel: kampvuur, vuurschaal of een barbecue
  • Leeftijd: opeten lukt al zeer jong, voor de rest moeten ze iets ouder zijn of bereid je het gewoon zelf

Ingrediënten

6 handjevol chocoladestukjes of -gallets, 6 x een scheutje room, fruit naar keuze bv. appel, banaan, aardbei, ...

Bereiding

  1. Steek het vuur aan.
  2. Hang de gamel of een pot boven het vuur.
  3. Zet de conserven in de pot of gamel. Doe er de stukjes chocolade en room in.
  4. Giet wat water in de pot, zodat je een soort van au bain-marie krijgt.
  5. Roer af en toe in de conserven tot de chocolade gesmolten is.
  6. Snij ondertussen het fruit in stukjes. Steek het op stokjes.
  7. Haal de conserven uit de pot/gamel. Roer nog eens door.
  8. Dip met het fruit in de chocolade. (maar goed, je weet hoe dat werkt, zeker? :))
  9. Smakelijk.
chocoladefondue.jpg

Met dank aan Barbecook voor de Junko vuurschaal en merci aan De Kleine Chef voor de educatieve input. Ontdek elke vrijdag een nieuw recept op Vaderklap.

Meer weten: lees ook

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.