Vaderkost: nacho's op het vuur

Vaderkost: nacho's op het vuur

Met het oog op het mooie weer komend weekend gooien we nog eens een receptje online.

En het is er eentje van mijn guilty pleasures: nacho's.

Een namiddagje buiten spelen, 's avonds het vuur aanwakkeren en samen genieten van een schaaltje verse nacho's met gesmolten kaas, veel gezelliger kan het niet, nee?

Geef toe, altijd een succes bij jong en oud. Deze versie maken we op de barbecue. Je kan ze ook op een rooster boven een open vuur maken. Een beetje trial and error en dan komt het zeker goed.

Enkele tips:

  • We geven je een aanzet tot een recept, maar weet dat je er alle kanten - of toch bijna alle kanten - mee uit kan.
  • Gooi de conservenblikken niet weg. Hergebruik ze voor chocoladefondue.
  • Oppassen met vuur en kinderen, maar dat hoef ik al niet meer te vermelden, zeker?
  • Verstop flink wat groenten in de saus. Al moeten we eerlijk zijn, die kleuters willen vaak gewoon een neutrale chip. We kunnen maar proberen, zeker?
  • Maak je het boven kolen of een houtvuur? Leg dan wat kolen of hout op het pannetje. Zo creëer je een soort van oventje.

Recept: nacho's op het vuur

  • Leeftijd: vanaf 3 jaar als het gaat om wat in de pot roeren
  • Aantal: 6 à 8 man
  • Duur: 20min
  • Materiaal: kampvuur met rooster of barbecue, gamel of pan met deksel, spatel

Ingrediënten

1 avocado, 1 blikje maïs (ongeveer 150g), 1 blik rode bonen, 1 blik tomatensaus, 1 wortel, 1 paprika, olijfolie, nacho's, tex-mex-kruiden (oa koriander, cayenne, komijn, paprika, zout, peper), koriander, 150g gemalen kaas, 1 lente-ui, opgelegde jalapenopepers in stukjes

Bereiding

  1. Verhit het vuur. Verwarm olijfolie in de pot of gamel.
  2. Snij de wortel en paprika in stukjes. Stoof aan in de olie.
  3. Blus met bonen, maïs, en tomatensaus. Kruid af met de kruiden. Laat 10 à 15min pruttelen.
  4. Neem de andere helft van de gamel en doe hier de nacho's in. Verdeel er de saus, jalapeno's naar smaak, avocado en kaas over. Sluit de gamel, bouw een oventje (zie boven) en gaar nog een vijftal minuten verder.
  5. Snij lente-ui en koriander fijn en strooi dit over de kaas. Smakelijk.

 


Met dank aan Barbecook voor de Junko vuurschaal, Decathlon voor het materiaal en merci aan De Kleine Chef voor de educatieve input. Ontdek regelmatig een nieuw recept op Vaderklap.

Meer weten: lees ook

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.