#nationaalkampeerweekend

Het nationaal kampeerweekend ligt een kleine week achter ons. Een initiatief om iedereen zoveel mogelijk van het bed (in huis) naar het luchtmatras (in de tent) te krijgen. Voor ons het ideale moment om de nacht met de kinderen in de tuin door te brengen en ‘den buiten’ te herontdekken.

Waarom is slapen in de tent zo fijn?

Je gaat slapen in het ritme op de natuur. Als gezin vervaagt de grens tussen kinder-bedtijd en bedtijd voor de ouders. Die tijd loopt wat samen. De kinderen vatten de slaap niet echt snel in de tent en wij kruipen er extra vroeg in omdat we weten dat we wellicht vroeger zullen wakker worden.

Samen het avondpaleis bouwen

Je maakt samen de tent klaar. Dat is al fantastisch op zich. Je kinderen werken zich uit de naad om samen ons avondpaleis op te trekken. We timmeren de wereld recht en hameren de piketten in de grond. Zij maken het extra gezellig door de tent op te smukken met al hun knuffels. De kilte van de avonddauw die sluimerend de tent omarmt houden we met slaapzakken en warm gegiechel buiten.

DSC_2511-2.jpg

Opstaan met zon en vogels

Een waterachtig zonnetje straalt en laat de dauwdruppels de ochtend schitteren. De vogels orkestreren de muzikale ambiance. De wind voert de een frisse zomerlucht met zich mee. Het zijn fijne momenten om samen met de kinderen wakker te worden. 

De kampeertips.

Voor de mensen die twijfelen (we deelden de tips als eens in dit artikel): er zijn een hele rits voordelen. We lijsten ze even voor jullie op: 

  • Je kan niks vergeten 

  • We hebben nog nooit zo goedkoop kunnen reizen 

  • Ik heb me nergens onveilig gevoeld 

  • We waren niet verplicht om tijdig uit te checken 

  • De douches op het kampeerterrein waren warm 

  • Er was een zwembad op de camping (zo’n opblaasbaar, goedkoop ding, maar dat geeft evenveel plezier)

  • Inkopen doen is niet nodig, want de koelkast was rijkelijk gevuld met lokale delicatessen.  

  • Ook aanmaakblokjes, kokosbriketten en een barbecue zijn voorzien. 

  • Het is niet vlakbij de deur. Het is deur zelf. De reistijd is bijgevolg bijzonder beperkt en kinderen krijgen niet de kans om te zagen in de auto 

  • Er zijn mooie wandel- en fietsroutes in de buurt zonder dat je bang moet zijn om de weg te verliezen. 

  • We hebben geen regen gehad. 

  • Kosteloos een extra nachtje boeken

Blijf buiten.

Je wordt wakker buiten. We raden aan om buiten te blijven. Wij boekten een kanotocht op de Dijle. Tussen het hoge riet zit je gevangen op het water in een kano met je kinderen. Het is doodeenvoudig. Maar het is een ware belevenis. Een aanrader ‘buiten manieren’.


Conclusie

We vergeten vaak de mooie en eenvoudige dingen. We hebben een schitterend weekend achter de rug zonder dat het ons iets moest kosten. De buitenwereld is altijd een soort van verwondering. Het buitenleven geeft ons rust en zorgt dat we als gezin een soort roedel vormen die samen dingen aan het beleven is.


De partners Decathlon, Delhaize & Joe FM ondersteunden de actie om iedereen zoveel mogelijk van het bed (in huis) naar het luchtmatras (in de tent) te krijgen. Voor ons een fijn moment om met het gezin de tuin in te duiken. 


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc