DadTalks, het congres door en voor vaders

DadTalks, het congres door en voor vaders

3 november 2019 vond DadTalks 2019 plaats. Het eerste congres voor en door vaders. Het volledige verslag ontdek je hier (link).

DadTalks 2019 is een initiatief van Vaderklap met steun van departement Gelijke Kansen. Het doel? Vaders, én de andere aanwezigen prikkelen, inspireren en doen nadenken over zichzelf, hun rol als vader/ouder en de wereld rondom zich. Tenslotte willen we natuurlijk het vaderschap in de kijker zetten.

Het programma? Dat lees je hieronder. We kiezen ervoor om niet alleen een professor aan het woord te laten, maar willen ook “gewone vaders” een stem geven. Daarom laten we Karl, Jan en Tim vertellen over hoe het soms anders kan ook. Daarom zetten we ook Tarbiyya en De Sloep in de kijker. Dit zijn twee organisaties die vaders in niet evidente omstandigheden warmte en positivisme willen brengen. Hen een helpende hand willen aanreiken.

Tenslotte kijken we over de grenzen heen. Wat verbindt vaders overal ter wereld? Of zijn er misschien vooral verschillen? Voldoende stof tot nadenken tijdens ons afsluitend panelgesprek. Een panelgesprek waarvoor we kunnen rekenen op Vaderklapper van het eerste uur en Buitendenker Wim Schotsmans als moderator.

Boeiende sprekers werden afgewisseld met video’s opgenomen in Wilrijk. Hoe denken kinderen over hun vader? Op welk dier lijkt hun vader? Wat betekent vaderklap? Je ontdekt meer leuke video’s op ons Youtube-platform (link)

De sessies van onze vader-sprekers werden trouwens ook allemaal opgenomen en verschijnen hier weldra.

Tenslotte organiseerden we er onze Studio Vaderklap. Vaderklepper Hans zorgde voor een aantal leuke audioverhalen. Inspirerende vaders, recht in jouw oor. Te ontdekken via jouw podcastapp of gewoon Studio Vaderklap op Soundcloud (link)

En verder? We houden je op de hoogte over onze verdere plannen met het concept DadTalks.

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.

Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef