Hoe (h)eerlijk is Honest?

Altijd gevaarlijk om te schrijven over een frisdrankje. Zeker als het (onze) kinderen betreft. We gaan in geen geval reclame maken voor frisdrank. Of toch?

Honest nodigt uit
Op uitnodiging van Honest schoolden we samen bij Marta. Een authentieke plek waar food, inspiratie en lachende gezichten elkaar ontmoeten. De lancering van de nieuwe Honest kinderdrankjes staan centraal. Wij wilden de visie van Honest wel eens aan de tand voelen en dubbelchecken of gesuikerde drankjes voor kinderen wel zo’n goed idee zijn.

DSC_2117.jpg

Een stukje geschiedenis
De introductie wordt ingezet met een filmfragment waarbij we Seth Goldman te zien krijgen. Een aimabele man die vertelt over hoe hij Honest - samen met z’n vriend Barry Nalebuff - heeft opgericht. Het idee voor Honest ontstond toen Seth na een rondje hardlopen in New York een geschikte dorstlesser zocht die niet te zoet was, maar ook niet te smaakloos. Omdat hij niets geschikts vond, mengde hij vruchtensap met water. Toen Seth merkte dat anderen mensen dat ook deden, zag hij een gat in de markt. Seth startte met experimenteren in zijn eigen keuken tot hij het perfecte recept had gevonden. Hij bottelde een paar flessen en bracht die naar een grote biosupermarkt om te laten proeven. Toen de supermarkt meteen 15.000 flessen bestelde, was Honest geboren.

DSC_2139.jpg

Teveel suikers
Daarna neemt diëtiste Lut Van Lierde over. Kenner van het eerste uur. Een opvallende wending dat zeker. We zijn bij de lancering van een nieuw drankje en vooreerst wordt de voeding, die we onze kinderen geven, onder de loep genomen. Conclusie? We geven onze kinderen teveel suiker. Ze ziet dit drankje ook niet als dorstlesser. Daar blijft water altijd primeren. Dit is een drankje dat dient om van te genieten en een ’beter' alternatief dan de vele courante gesuikerde drankjes. Waarom beter? De kids variant van Honest bevat drie keer minder suiker dan de volwassen variant. Die volwassen variant zat op zich al onder het suikerniveau zit van traditionele frisdranken.

Doorgaan op het elan.
Om die gedachte kracht bij te zetten. Gaan we aan de slag on enkele gezonde recepten in elkaar te boksen die we kunnen meegeven in de boterhammendoosjes van onze snuffels. De mensen van Honest en Marta hebben voor fijne recepturen gezorgd die fruit, groenten, nootjes,… enzovoort verweven in iets dat lekker en toch gezond is. De gezonde snacks zijn inspirerend en opvallend smaakvol.

Eerlijk?
Water blijft de basis als het gaat om de dorst te lessen. Honest is voor het plezier van een kind. Een drankje dat zweeft tussen water met een smaakje en thee. Geef ik dit aan mijn kinderen? Zeker. Veel liever dan alle andere limonades die overlopen van de suikers. Vader lust de drankjes trouwens ook. Eerlijk is eerlijk.


We werden niet betaald voor het schrijven van dit artikel.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc