Met vader op bureaujacht in Ikea

Met vader op bureaujacht in Ikea

De vakantie is over halfweg en dan beginnen we onze kinderen voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Als ouders vinden we het belangrijk dat thuis een setting wordt gecreëerd om de focus te kunnen leggen op studies en leren. Hun kamer is hiervoor de perfecte ruimte. Maar een kamer is veel meer dan een studieplek. Het is een plaats waar kinderen rust vinden, lezen, hobbies eigen kunnen maken en een plek om zichzelf te kunnen zijn.  Wij hebben een missie om samen met onze kinderen de perfecte plek te bouwen en dat doen we op een missie naar IKEA.

Co-creatie van de kamer

Die eigenheid van een kamer is voor elk kind uniek en dat juichen wij - vaders - toe. Een kamer inrichten en de juiste toetsen leggen doe je door co-creatie. Samen met je kind brainstormen over wat hij of zij belangrijk vindt in hun 'personal space' is dus een must. Zonder uiteraard te vergeten wat wij - als ouders - belangrijk vinden: een plek om te studeren is daar één goed voorbeeld van.

Met IKEA terug naar school

Ook bedrijven denken hier over na om het leven van de (prille) student aangenamer te maken. IKEA omschrijft het als het ontwikkelen van goede routines en rituelen en wil hierbij de student ondersteunen in z'n zoektocht. En eerlijk gezegd is het voor vaders ook wel eens fijn om terug kind te zijn en je onder te dompelen in de mogelijkheden die IKEA biedt.

Meubilair en meer

IKEA is al lang niet meer enkel een meubelbedrijf. Door de samenwerking met o.a. Sonos zet het zichzelf op de kaart door ook de complete leefomgeving aan te pakken: Ook verlichting, accessoires, bureau's die met kinderen meegroeien in verstelbare hoogte, boeken, ... Ze spelen in op de cultuur van jongeren met bvb. bureau's specifiek gericht op gamers. Inspirerend allemaal. Het brengt ons ook dichter bij onze kinderen en wakkert de conversaties aan.

Ikea Wilrijk met kinderen

Inspiratie ter plaatse.

Als kind herinner ik me "uitstapjes" naar IKEA als een warm familiemoment. Je ziet als kind de verschillende kamers en ruimtes en dat werkt allemaal erg inspirerend. Het zijn warme nostalgische herinneringen die naar boven komen als ik de IKEA bezoek. Het is nu tof om het effect op m'n eigen kinderen te zien overvloeien. In een wereld van digitaal webshoppen is een winkelbezoek fijn om samen de juiste keuzes te maken.

Lego in het groot

Thuisgekomen moet je uiteraard aan de slag. Het is lego in het groot. Samen met vader bouwen we een bureau vanuit een kartonnen pakje helemaal op tot een pracht van een meubelstuk. Bijbehorende bureaulamp, accessoires en bureaustoel horen daar ook bij.


Conclusie

Zoek je een plek waar je samen met je kind een perfecte kamer kan inrichtingen, dan lijkt IKEA de perfecte snelweg hier naartoe. Naast meubilair hebben we swingende accessoires en parelende oplossingen om een kinderdroomkamer te realiseren aan een prijs die behapbaar blijft. En eerlijk is eerlijk, stap gerust het restaurant binnen om wat Zweedse balletjes te scoren om het nuttige aan het aangename te koppelen. Meubilair moet je zelf nog in elkaar steken, maar zie ook dat als een bindmiddel. Kinderen vergeet nooit dat vader de 'kamer heeft gemaakt'. Geniet ervan.


Voor dit artikel van werden we ondersteund door IKEA met Producten.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc