Nazomeren met de zonnedouche

Het is een garantie op onze kampeervakanties: de zon en bijgevolg ook de zonnedouche. Enkele jaren geleden was zo’n zonnedouche nog een soort wegwerpartikel. Een zwarte zak die werd opgewarmd door de zon. Een fijn slangetje en een kraantje laten toe om je na een warme dag te douchen met een karig straaltje lauw water.

Nadelen
Erg handig zijn die zonnedouches nooit geweest. Je moest ze wat knullig ophangen en zeker zijn dat je op diezelfde plek, later op de dag, de douche kon gaan gebruiken. Anders had je dubbel werk. Tegenwoordig zien die producten er veel beter uit. Ze zijn vooral handiger en duurzamer geworden. Decathlon heeft een fraai model ter beschikking. Eentje dat werkt met een echte douchekop. Je kan de douche overal plaatsen, gewoon op de grond.

Je kan douchen zoals je dat thuis doet. Zorg alleen dat je een zwembroekje aanhebt.

Pompen maar
De druk binnenin de zonnedouche wordt door een pompsysteem opgebouwd. Vergelijk het met een fiestpomp. Je voert de druk op binnenin het het vat en dat zorgt voor stuwing eens je de doucheknop indrukt. Of hoe eenvoud ingenieus kan zijn. Op de douche zit ook een soort warmtesensor - die afhankelijk van de kleur - aantoont hoe warm het water is. Je kan douchen zoals je dat thuis doet. Zorg alleen dat je een zwembroekje aanhebt.

DSC_8609.jpg

Kinderspel
Eens het water op temperatuur kan het genieten beginnen en de kinderen vinden het fantastisch. Ze spelen met het water en sproeien elkaar nat zonder dat de kilte van het water het plezier bederft. Ook wij maken gebruik van de douche en voelt gewoon heel leuk aan om je met zonnewarmte te kunnen douchen.


De zonnedouche is beschikbaar via Decathlon. Wij hebben een testmodel kunnen gebruiken.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc