Citytrippen in Londen.

Citytrips, daar hebben kinderen niets aan. Dat is althans de gedachte bij ouders. Ze gruwelen bij de gedachte om een huilend kind mee door te straten van een drukke stad te zeulen. Wij denken daar anders over. En sleurden onze snuffels doorheen Londen.

Wij kiezen voor actieve vakanties. De vraag: “Wat zouden we doen mochten we geen kinderen hebben?” is er eentje die elke ouder in het achterhoofd zou moeten houden. Op die manier blijf je trouw aan jezelf en je leert de kinderen nog iets bij. Hoe klein ze ook zijn. Een vakantie is immers tijd - jouw tijd - doorbrengen samen met kinderen. Waar dat exact is maakt voor hen weinig uit. Al moet je wel rekening houden met hun ritme. Je moet variatie brengen, dat ook. Onze keuze viel op Londen: een parel in het Britse Koninkrijk uitpuilend van de variatie. Het ritme verzorgen we zelf. 

Een doorsnee dag in Londen ziet er als volgt uit: 

- Met het openbaar vervoer richting stadscentrum
- Ontbijten in een toffe ontbijtspot.
- Wandelen
- Rusten in een park
- Culture activiteit
- Lunchen in een park
- Wandelen
- Toffe winkeltjes
- Dineren in een park
- Met het openbaar vervoer richting slaapplek

Parken domineren de lijst, het zijn rustpunten in onze dag. Londen is ermee bezaaid en ze komen voor in allerhande variëteiten: met speeltuintjes, met sportterreinen, gewone parken en kleine verborgen pleintjes. De kinderen kunnen er naar hartenlust hun energie kwijt en wij kunnen alles vanop een afstand gadeslaan. Het is voor zowel ouders als kinderen een verademing. Met frisse energie kunnen we daarna de tocht verderzetten. 

 

Toppers die wij (kinderen, vaders en moeders) leuk vonden waren:

1. Borough Market
Is één van de oudste en grootste Foodmarkets van London. Het is een allegaartje van eettentjes waar je als familie op ontdekking kan gaan en geuren kan opsnuiven die je neusvleugels niet onberoerd laten. Dat bedoelen we in positieve en negatieve zin. Er is een ruimte om op bankjes te genieten van je gekozen drankjes en schoteltjes. De kinderen waren verzot op de fruitmixen van exotische makelij.

meer info

2. Abbey Wood Caravan Club
Wij hebben de overtocht naar Londen met de boot gedaan om onze camper naar Londen te krijgen. Op zoek naar een goede kampplaats zijn we gestoten op Abbey Wood Caravan Club een prachtige camping in een oud park met lakens van groen gras en beschot onder eeuwenoude bomen. Er lopen eekhoorns en vossen rond en de rust - zo dicht bij centrum Londen - is ongelofelijk. Een halfuurtje treinreizen en je bent in hartje Londen. Ohja, koop een stadskaartje dan kan je meteen ook heel de Underground onveilig maken die dag.

extra info

 

3. Tate Modern
Kunst en kinderen gaan hand in hand. Het majestueuze oude gebouw is een oude elektriciteitscentrale en de aanblik ervan laat de fantasie op hol slaan. Het ontzag stijgt met elke stap die je dichterbij komt. Binnenin zijn grote hallen waar kinderen kunnen rennen. En je kan via liften naar boven om samen over de stad heen te kijken.

Alsof dat nog niet genoeg is, kan je naast Tate Modern in een parkje gaan kuieren om uit te blazen na de impressies. Een winner op elk front dus.

extra info

4. Franco Manco & Honest Burgers
We schreven al over de hemelse pizza's en (h)eerlijke Hamburgers. Het is altijd fijn om een kindvriendelijke locatie te ontdekken. Dit waren voor ons geweldige plaatsen om te dineren met de kinderen.

5. Speeltuinen

Collega-vader Stefan gaf ons nog wat speeltuintips mee. Ontdek ze in onze lijst: "de coolste speeltuinen ter wereld".

Besluit. Londen met kinderen is top. Een kinderdroom voor ouders.

 

Extra vadertip! Jonge kinderen kunnen niet blijven stappen. We geven A. voldoende variatie: hij mag in de Thule CX1, hij mag op z’n loopfiets, mag te voet of mag in de nek. R. kan nog niet kiezen. Bij haar is het de Bugaboo, de nek of de arm. Als je dit nog eens afwisselt met een ritje in de bus of de metro, zorg je voor afwisselende bewegingen doorheen de stad. Telkens nieuwe prikkels die ervoor zorgen dat kinderen een frisse blik hebben en de zaken niet beu raken. 


Bedankt aan aan Bugaboo om hun model Cameleon ter beschikking te stellen.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc