Zomers Zwitserland 3: Verrassend Verbier

We zijn in Verbier. Een dorp gebouwd op de flanken in de vorm van een kom. Een gekend skioord. Dat ook. Ons verblijf staat een stuk in het teken van fietsen, maar we willen vooral een fijne tijd met onze kinderen. 

Onmiddellijke charme
Het dorp baadt in de zomerzon. De bebouwing bestaat bijna uitsluitend uit houten gemoedelijke skihutten. Overal zie je terrassen en leuke bars vol zitten met mensen. Het is liefde op het eerste zicht. We nemen onze intrek in één van de speeltuinen met een prachtig zicht op de omgeving. 

Restaurant Chez Martin
We kiezen aansluitend restaurant Chez Martin. Eén van de pizzeria’s van het dorp en vlakbij bovengenoemde speeltuin. Onze kinderen hebben honger en we weten van Pizza dat het vaak snel én lekker is. Een inschatting die helemaal lijkt te kloppen en onze rode wijn zien we als kers op de taart.

Hotel Mirabeaux
Wij slapen in Hotel Mirabeaux. Een plek waar de tijd wat is blijven stilstaan. Charmant. Dat zeker. Alles is perfect in orde, maar het lijkt allemaal wat verouderd. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de goedlachse en lieve hoteleigenares en haar medewerksters. De kinderen vinden het appartement in alle geval leuk en we hadden een groot terras waar ze veilig konden spelen. Op het ontbijt is niks aan te merken. 

Zwemmen in Crans Montana
Omdat de start van Tour Des Stations (de wielerwedstrijd die ik zal rijden) in Crans Montana, ligt kiest het niet meefietsende deel van het gezin (iedereen behalve ik) om te gaan zwemmen in Crans Montana. Maar wees gerust. Ook Verbier heeft een zwembad waar je terecht kan voor gelijkaardig zwemplezier. Je hoeft dus geen uur te rijden voor een degelijke portie waterpret. 

DSC_0201.jpg

Fietsen in en rond Verbier.
Het kader is prachtig en je hebt keuze zat. Wij hadden de koersfietsen mee waar je cols kan beklimmen die adembenemend zijn. Je kan ook kiezen voor de vele mountainbike parcours waarmee de flanken rond Verbier rijkelijk bezaaid zijn. Je kan pasjes kopen met met de télécabines omhoog te gaan met de mountainbike en zo de afdalingen te doen. Ga je met kinderen dan heb je ook een geweldige optie: De e-mountainbike met trailer. 

Restaurant Namasté
Even buiten het dorp. Hogerop de berg kan je Restaurant Namasté terugvinden. Het terras kijkt uit over Verbier en de dieperliggende vallei terwijl je kan genieten op de laatste stralen van de zomerzon. De avond valt en doen koelt het hier goed af. Maar geen nood de binnenzijde baadt in een warme gloed van hout en gezelligheid. Het eten is er klassiek, traditioneel maar daarom niet minder lekker. De kinderen zijn er thuis en je kan de kinderzitjes gewoon los van de haak nemen. Buiten kunnen de kinderen zich tegoed doen aan de schommel en kijken naar de vreemdsoortige structuur waar je als ouder verhalen aan kan ophangen.

Mountain Air
We hebben bij Mountain Air e-mountainbikes gehuurd voor ons. Het voordeel is dat ze bij Mountain Air ook het gezin met kinderen kunnen behelpen. Achter de fiets van M. een soort van aanhangfiets voor onze zoon A. En achter mijn e-mountainbike een trailer voor dochter R. Geweldig dit. We konden met ons volle gezin de berg beklimmen. Echt een topactiviteit. 

Brasserie Lebec
We aten in Brasserie Lebec na onze fietstocht met de e-mountainbikes. Een uitgebalanceerde kaart in een hippe jas. De kinderen kiezen voor een spaghetti. Papa voor een de Lebec Burger en mama voor een Tuna Bowl. Afgewerkt met homemade limonade’s. Allemaal erg lekker. 

tip: Binnenin is een ballenbad en buiten stond er bij ons een trampoline. Een kindvriendelijkere plek is er niet te vinden.

Bezoek Mont Fort
Op een hoogte van 3330 meter ligt de top van de Mont Fort. Het dak van onze reis. Via verschillende télécabines en stoeltjesliften bereik je na ongeveer drie kwartier de top. De tocht onderweg is al een ware ontdekkingstocht voor kinderen. De stoeltjesliften zijn een attractie op zich en de vergezichten zijn prachtig.

Tip. Neem zeker een trui en jas mee. Het is boven erg koud. Laat je niet misleiden door de warmte in het dal. 


Conclusie
Verbier is fantastisch, kindvriendelijk en charmant. Het stelt je in staat om je eigen sportieve doelen te behalen, maar ook je gezin mee op sportief sleeptouw te nemen. Huur de e-mountainbike en bezoek de Mont-fort. Proef het geluk van een sportieve vakantie. 


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc