Het plezier van er even tussenuit zijn

Het plezier van er even tussenuit zijn

De biezen pakken. Een snelle ontsnapping samen met het gezin is een van onze meest geliefkoosde activiteiten. Niet weten naar waar precies. De zon als wegwijzer. Voldoende proviand om de nacht door te steken en vergezeld van een barbecue.

Landen in een veld
Als het geen verlaten boswegel is, landen we meestal in een veld. Een mooie open plek bestemd voor grazers. Vandaag zijn we echter alleen. We hebben geluk. Het speelveld is voor ons alleen en de monstertjes (=onze kinderen) kunnen naar hartelust rennen en knuffelen op ons picknickdeken. 

Bijna etenstijd
Na het ravotten breekt weldra etenstijd aan. We hebben het geluk Billy van Barbecook mee te hebben en - zoals echte mannen dat doen - ontfermt vader zich over het vuur. Met gevonden takken en droge grassen leggen we het fundament van een klein vuurtje. Het is leuk om de verzamelwoede van je kinderen te zien groeien. Ze komen met van alles op de proppen. Brandbaar of niet. De kolen dat is voor nadien. 

Billy de Barbecue
Het is een compact ding die Billy. Een kleine barbecue met handig handvat om mee te nemen op al je mini-avonturen. Toch groot genoeg om voor een gezin een heuse feestmaaltijd te bereiden. Hij lijkt ons ook bijzonder geschikt voor mensen zonder grote tuin of mensen met een terras. Door z’n compact voorkomen is hij makkelijk op te bergen en kan hij toch alles wat z’n grote broers kunnen. Maar daarover moeten wij vandaag niet nadenken want de wereld is voor even ons terras.

Etenstijd
We maken een papillot van verse kabeljauw. Roosteren onze biefstuk, kipjes en worstjes gaar tot ze beetklaar zijn voor de bengels. Net zoals ons genieten ze van het buitenleven en het eten. De selectie van verschillende stukjes vlees en vis zorgen - in combinatie met de verse groenten - voor voldoende inspiratie en de kinderen eten als koningen. De honger is groot. Terecht.

Conclusie
We doen dit soort tripjes te weinig. Dat staat vast. We omarmen Billy als volwaardig gezinslid. We konden Billy uitgebreid testen en weten dat we hem niet snel thuis zullen laten op een volgende trip.


Met dank aan Barbecook om Billy te kunnen uittesten. Dit is een eerlijke review geschreven vanuit het hart.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc