Terugblik in 360°

Dat wij liefhebbers zijn van mooie fotografie is geen geheim. Video is ook iets waar we wel warm van worden. Zo kunnen wij onze momenten mooi vastleggen. De zoektocht naar beter is een constante. Tot je zoiets als VR tegen het lijf loopt waarbij je mensen kan meenemen in je avonturen. Wij hebben het getest.

Gopro in het kwadraat
We kenden het bestaan van een GoPro en actioncamera’s maar dit is iets nieuws. Alhoewel het voorkomen vergelijkbaar is, vallen de lenzen aan weerszijden van het toestel onmiddellijk op. De belofte lijkt ingevuld te kunnen worden. Geluid en beeld in virtuele realiteit opnemen om te kunnen herbeleven. We zijn erg benieuwd. 

Opkomst van VR
Over het algemeen voel je de aanwezigheid van VR overal opduiken. Platformen als Facebook en Youtube omarmen dit nieuwe medium en we zijn ervan overtuigd dat in enkele sectoren een mooie disruptie kan teweegbrengen. Al is het nog even wachten op een volledige doorbrak.

De dieperik induiken
We hebben de VIRB360 onderworpen aan een mooie onderwatertest door ze mee op pad te sturen met de kinderen van een waterglijbaan. Het is nu - bij het herbekijken van de beelden - dat we ons realiseren hoe fantastisch die glijbaan wel was. We kunnen vanuit alle standpunten terug de dieperik induiken terwijl de lachende kinderen de tijd van hun leven hebben. Onbetaalbaar beeldmateriaal is dit geworden. 

DSC_3071.jpg

Klein wonder
Het toestel doorstaat de test moeiteloos en het is kinderspel om het overal mee naartoe te sleuren. Wij houden van het bijgeleverde statiefje dat tegelijk dient als 'staafje' om te dragen. De grootte (of moeten we zeggen de kleinte) is verbluffend. Het toestelletje is superdraagbaar en zat tijdens onze reis gewoon in de handtas van de vrouw des huizes. Klaar om in actie te schieten. Altijd en overal. 

DSC_5110.jpg

Herbeleven in het kwadraat 
Je kan het plezier herbeleven in al z’n glorie en helemaal terug in het moment duiken. Dat is iets wat wij hiervoor nog nooit hebben kunnen ervaren. Het is een ware ontdekking en een verslavende manier om de zaken te herbekijken. Garmin heeft een heel mooi toestel afgeleverd dat iedereen in staat stelt om in VR op te nemen tijdens alle mogelijke avonturen. En dat is - hoe klein het toestel ook is - heel wat. 


Bedankt aan de mensen van Garmin. We hebben dit toestel mogen lenen en deze review is vanuit ons hart geschreven. Meer informatie over het toestel kan je hier terugvinden. 

Omdat we onze kinderen niet graag in beeld brengen zijn er geen publieke beelden beschikbaar. Hieronder kan je wel screenshots zien.

Screenshot 2017-10-27 08.46.31.png

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc