Bar Cesar, Scherpenheuvel

Soms kom je onverwacht al eens op plaatsen, die uiteindelijk een terugkeer waard zijn. Bar Cesar, is zo'n plek.

Een tip van Jordy (De Kleine Chef) leidde ons op een doordeweekse woensdag richting Scherpenheuvel, tien minuten rijden van bij ons. U kent Scherpenheuvel ongetwijfeld van de Basiliek van Scherpenheuvel en het er op bedevaart gaan. 

Veel meer kende ik er niet, tot dus die tip van Jordy ons tot bij Bar Cesar bracht. Bar Cesar is een koffiebar met houten stoeltjes en dito tafels, maar - wonder boven wonder - geen multiplex inrichting. Ik heb het namelijk zo wat gehad met die pop-up koffiebars over gans het land met het multiplex inrichting. Persoonlijke smaak natuurlijk.

20171122-cesar-20.jpg
20171122-cesar-8.jpg

Plan 1 is om ons te installeren aan de houten tafels. Tot I ontdekt dat er achteraan een speelhoekje is met een sofa, twee zetels, een tafeltje én een kast vol spelletjes, boekjes, kleurpotloden en papier. Ideaal voor ons met onze slapende baby én een actieve kleuter. Er is plek voor de buggy met baby en M1 kan zich naar hartenlust artistiek bezig houden. Cesar weet ons nu al te bekoren.

Een latte voor mevrouw, een koffie voor meneer, een vers appelsapje voor mejuffer M en twee stukjes homemade kaastaart met mandarijntjes en speculaas. Zelfgemaakt en lekker, extra punten op het rapport van Cesar. Ondertussen proberen we M1 te overtuigen van "Wie is het?". Al was dat misschien nog iets te hoog gegrepen. Memory dan maar. Uiteindelijk keert ze terug naar haar artistieke bezigheid: kleuren.

Het voordeel van zo'n hoekje is dat je, terwijl je kind zich in relatieve stilte bezig houdt, je ze én in de gaten kunt houden én gewoon zelf ook een praatje kan slaan of rustig je drankje uit kan drinken. 

In het toilet is een verzorgingskussen en een opstapje voor de kleuters. Met een vermelding op de menukaart verwijzen ze naar extra voorzieningen voor jonge ouders. Een detail, maar wel eentje dat we oprecht appreciëren. Hier zijn en volwassen en kinderen welkom, dat is duidelijk. Dat het koppel achter dit concept een achtergrond in het onderwijs heeft, zal hier misschien iets mee te maken hebben.

Voor de vaders (en andere volwassenen) zijn er leuke biertjes, originele cocktails, een boel hapjes zoals nacho's (sowieso voor de volgende keer), portie gemengd, etc. Er is verse soep, koffie van OR en in de kast zitten een hoop spelletjes voor volwassenen. Op zaterdag is de zaak trouwens open tot middernacht. Ideaal om ook eens zonder kinderen binnen te springen.

Dat we instant fan zijn van Bar Cesar mag duidelijk zijn. Het is zo'n plek waar je met én zonder kinderen altijd welkom bent. Leeft u in een grootstad, dan zult u zeker een paar van die (koffie)bars op wandelafstand hebben. Voor ons van "Loksbergen City" zijn er op een boogscheut niet zoveel mogelijkheden. ;)

Duimpje voor Bar Cesar dus. Het is er gezellig, het is er lekker en het is de moeite waard om eens langs Scherpenheuvel te rijden. 

Goe bezig daar.

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.