Bravo voor Braava

Huishoudelijke en repetitieve taken zijn niet aan me besteed. De combinatie kinderen, een zelfstandige activiteit en het (mede)runnen van Vaderklap zorgen voor een druk leven. Waardoor het huishouden altijd op een achterplan raakt. Robots kunnen helpen om die taken over te nemen. En er bestaat zoiets als een dweilrobot. Dat moeten we testen.

iRobot
Het is iRobot die met deze innovatie komt en het gaat over de nieuwe generatie van de dweilrobot Braava. iRobot ken je wellicht al van de robotstofzuigers. Hierin vormen ze al jaren de referentie. Nu zijn we benieuwd of zo ook een verandering teweeg brengen als het gaat over dweilen.

Unpacking
Alles zit vervat in een compacte doos. De uitleg is helder en goed. Het is ook een eenvoudig principe dat weinig uitleg behoeft, dus de dikke gebruiksaanwijzing leg ik al meteen aan de kant. Naast het toestel zelf, zitten er ook dweildoekjes bij.

Vullen maar
Het enige wat je moet doen is het toestel vullen met water en het doekje monteren. Je mag zeker geen zeep of product in het toestel doen. Dat roept bij mij al vragen op. Dweilen moet met zeep. Al is het maar voor die frisse geur doorheen het huis te ruiken.

Applicatie
iRobot voorziet ook de koppeling met een applicatie. Waardoor je de Braava kan activeren of laten stoppen met je telefoon. Wat een leuke feature is. Heb je ook nog een stofzuiger robot van iRobot, kan je het poetsen op elkaar afstemmen.

Het resultaat
Het resultaat is verbazend. iRobot raadt aan om eerst te stofzuigen en daarna te dweilen voor het beste resultaat. Dat hebben we gedaan en je ziet dat Braava nog veel vuil weet te vinden en weet op te nemen in het dweildoekje. De structuur van het doekje zal sterk aan bijdragen.

Het gebruikte doekje (links) vs het nieuwe doekjes (rechts) gebruikt op een propere vloer.

Het gebruikte doekje (links) vs het nieuwe doekjes (rechts) gebruikt op een propere vloer.


Conclusie
We denken dat dweilen grondiger zal gebeuren als je het op de klassieke manier doet met zeep, emmer en dweil. Heb je echter minder tijd kan dit een enorme hulp zijn. Het resultaat is onverwacht goed en haalt op z’n minst nog een pak vuil weg.

Alle info over het toestel kan je hier terugvinden.


Wij werden voor dit artikel niet betaald. We konden dit toestel testen van iRobot. Waarvoor dank.

Lees alles over ads op vaderklap via deze link


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc