Vaders speelgoed

Het is als vader wel eens leuk om over de schouder mee te kijken om te zien waar de interesses van je kind naartoe gaan. Onze oudste koter A. begint stilletjes aan interesse te tonen in speelgoed waar ook vader z’n handen moeilijk vanaf kan houden. Een klein relaas.

Je kent ongetwijfeld het gevoel. Je kind krijgt een boek en je bladert zelf al vol verwondering doorheen de bladzijden en hebt zelf zijn in het voorlees-moment en te proeven van het verhaal. 

Of je knutselt mee aan duplo en aan lego. Want - geef toe - er is weinig dat leuker is dan het opbouwen van een fantasiewereld blokje voor blokje. Papa is rustig en je kind is rustig en samen aan een resultaat bouwen maakt jullie beiden gelukkig.

Zo ook met het auto’s op afstandsbediening. Stiekem - wanneer je kind onder de wol ligt - het bakje ter hand nemen en eens testen hoe dat ding reageert op jouw vingervlugheid. Een toertje rond de tafel in de snelste tijd. En ach kom, we doen er nog eentje bij. 

Beter wordt het als je kan gaan racen met twee vaders. Bij wijze van test hebben we het geprobeerd. Motoren starten en knallen maar. Een avond wordt niet beter dan dit. De winnaar drinkt een smakelijk pintje op de overwinning. Speelgoed afgestemd op vaders blijft altijd erg fijn.


We konden de nieuwe serie van Playmobil testen. De racers op afstandsbediening hebben lichten die je aan en uit kan zetten. Fancy remlichten. Je kan besturen via de bijgeleverde afstandsbediening of via je smartphone. Dat laatste is voor een kind (en vader) extra fijn omdat je er dan ook een geluid bij kan horen. 

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc