The Pop-up Hotel - Ontwaken in een andere wereld.

The Pop-up Hotel - Ontwaken in een andere wereld.

Het is laat wanneer we arriveren in de bosrijke omgeving rond Oostkamp. Het belooft een regenachtig weekend te worden. De loodzware hemel laat gewichtige regendruppels vallen in een eindeloos getik van druppels die springen van blad naar blad. Het is - naast onze voetstappen - het enige geluid dat te horen is. Al hoor je af en toe geritsel van wezens en andere bosdieren van onbekend allooi. Een ongekend stuk België. Ondergewaardeerd. Onbemind. We zijn gearriveerd in het paradijs en ontwaken straks in een andere wereld.

De eerste indruk
Verscholen tussen struiken en eeuwenoude bomen zit ons Pop-up Hotel genesteld aan de rand van een vijver. Er staat elegant en hedendaags tuinmeubilair naar ons te glimlachen in het maanlicht. Hout ligt er mooi opgestapeld om dienst de doen als brandstof voor de barbecue. De kano’s liggen roerloos aan de kant, wachtend om bevaren te worden. Dat is voor morgen. We maken eerst ons nestje klaar voor de nacht. De kinderen zijn moe.


DSC_1488.jpg

Het Huis
Een tiny house kan je vergelijken met een grote stacaravan. Alleen is het authentieker, mooier afgewerkt en perfect passend binnen z’n omgeving. Het is - veel meer dan een caravan - afgewerkt met eerlijke materialen. Multiplex en tropische houtsoorten wisselen elkaar af om een interieur te scheppen, dat baadt in de rust.

DSC_1541.jpg

Wiegend licht
De grote raampartijen zorgen ervoor dat je verbonden bent met de omgeving. Het zonlicht valt - gefilterd door het bladerdek - zacht binnen. Het licht schenkt ons de mogelijkheid om mee te wiegen op het ritme van de wind die door de bladeren speelt. Heerlijk.

DSC_1588.jpg

Alle comfort
Binnenin zijn een douche, keukenblok en 2 volwaardige 2-persoonsbedden en toilet te vinden. Overal is elektriciteit en verlichting voorzien. Buiten staan de barbecue, bankjes en tuinmeubelen klaar om je te laten genieten van die eindeloze zomeravonden. 

DSC_1655.jpg

Sympathieke Sauna
Er is een sympathieke sauna op het terrein die je ziel verwarmt. Het lijkt een groot wijnvat waarin je met minstens 6 personen kan plaatsnemen. De (zwem)vijver zorgt voor de afkoeling en vormt een perfect duet met de heerlijke sauna. Onze vrouwelijke buurmeiden deden de combinatie en wij hoorden dat het goed was.

Dierlijk bezoek
Kinderen kunnen heel wat leren in het bos. We ontdekken er nachtvlinders, padden en horen vissen opspringen. We zien spinnen en horen vervelende muggen. Vanuit ons huisje hebben we zicht op een aanpalend stuk weiland geflankeerd door bossen. Vanuit de bossen staart een hert ons aan en even - een aarzelend moment - ontmoet de blik van mens en dier elkaar. Het hert graast rustig door om bij het openzwaaien van onze deur, het hazepad te kiezen. 

Digitale Detox
Je kan je gsm-toestel achterlaten bij Thomas (de gastheer). Binnen is een klassiek gsm-toestel (nokia 3310) te vinden waarmee je kan telefoneren als de nood het hoogst is of om eventuele bestellingen te doen van ontbijt en of ander eten.

Ontbijt
Heerlijk. Eerlijk. Alles erop en eraan. Het ontbijt wordt geserveerd en kan je meenemen naar je huisje om je eitjes zelf te bakken of te koken. Alles is voorzien. Het brood is zelfgebakken en we verdenken de vrouw-des-huizes er ook van dat ze de confituren zelf maakt. Alles naar wens dus.

Bosactiviteiten
Wij schreven al over de ontdekking van het bos. Wel ook hier is veel animatie voor de kinderen te vinden. Er zijn spelonken, een bosbibliotheek, kleine boomhutjes en andere maaksels te vinden waar kinderen naar hartelust kunnen klauteren, klimmen en verstoppertje kunnen spelen.

Het Grote verhaal
Thomas is ons de eerste avond komen vergezellen om kort de visie van The Pop-up hotel te schetsen. Een mooi verhaal dat kadert in een groter verhaal: het paradijs. Het doel is om een plek te creëren waar mensen kunnen herbronnen en de waarden van het echte leven terug in de ogen te kunnen kijken. Een plek waar het leven heerlijk is. Een plaats die je in staat stelt om stil te staan bij de zaken die er werkelijk toe doen. Wij juichen dit initiatief toe en - sterker nog - kunnen enkel tot de conclusie komen dat we dit volop moeten steunen.

Conclusie
Je ruikt het bos en je proeft de natuur. Stress glijdt van je af om plaats te maken voor rust. Wij zijn soms vergeten hoe het voelt om dichtbij en in de natuur te leven. Dit is ontspanning voor het ganse gezin. De natuur in alle comfort komt plots heel dichtbij.

 


Vaderklap-tip!
Let zeker op de vijver met kleine kinderen. Er is geen afsluiting voorzien. Maar wees ook niet te bang. Hou ze goed in de gaten en zorg dat je een eventuele plons kan zien of horen.


Meer weten over dit initiatief? Check de website en volg ze op Facebook. Het Pop-up Hotel vind je nog tot 3 september in het hart van West-Vlaanderen.

Net als 'vroeger' even zonder internet, mail checken, Netflix. Gewoon een boek lezen, spelletjes spelen en gezellig praten.  Genieten van de simpele dingen, de natuur, elkaar en het leven. Ver weg van alle drukte, klokken en schermen. - The Pop-up Hotel.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc