Op reis naar uw kot

Voor iedereen zijn het vreemde tijden. We zitten in ons kot. Al even toch. En dat zal ook nog wel even duren zo. Nu de zomerfestivals op de helling komen te staan en vakantieplannen smelten als sneeuw voor de zon, doen we een warme oproep om de kinderen toch hun reis te gunnen: We gaan op reis naar ons kot. 

Fantasierijke trip

De trip moet memorabel zijn, zodat we de kinderen de herinnering kunnen (mee)geven van deze uitzonderlijke vakantie. Het moet eigelijk zo echt mogelijk zijn. Zoals in het echt, maar dan thuis. Wij zijn gaan kamperen naar ons kot en zetten de tenten op voor de kinders en de ouders. Vooral die laatsten mogen niet ontbreken.

“Papa, blijf je ook in de tent slapen?’
’Tuurlijk we zijn hier nu samen op vakantie.”

Net echt

Voor kinderen is dit het summum. Ze rollen matjes open. Blazen ze op. Ze leggen hun knuffels in hun slaapzak en maken hun nestje voor de nacht(en) die komen gaan. Maar ook wij de ouders doen hetzelfde. We halen de koelbox boven, zetten de strandstoelen op, steken de barbecue aan en leggen alles klaar om vanavond ook de vuurschaal aan te steken. Voor mensen die in de living kamperen: steek de tv aan en zet zo’n vuur-screensaver op.  Als je vreest te weinig ruimte te hebben nog deze tip: zet de tent op, op het bed. Dat is ook prima. Je hoeft niet in de living te kamperen. Elke plek is goed.

DSC_7985.jpg

De voordelen

Voor de mensen die twijfelen: er zijn een hele rits voordelen. We lijsten ze even voor jullie op:

  • Je kan niks vergeten

  • We hebben nog nooit zo goedkoop kunnen reizen

  • Ik heb me nergens onveilig gevoeld

  • We waren niet verplicht om tijdig uit te checken

  • De douches op het kampeerterrein waren warm

  • Er was een zwembad op de camping (zo’n opblaasbaar, volgend jaar gaan we wel opzoek naar een kamping met een groter zwembad)

  • Inkopen doen is niet nodig, want de koelkast was rijkelijk gevuld met lokale delicatessen. 

  • Ook aanmaakblokjes, kokosbriketten en een barbecue zijn voorzien.

  • Het is niet vlakbij de deur. Het is deur zelf. De reistijd is bijgevolg bijzonder beperkt en kinderen krijgen niet de kans om te zagen in de auto

  • Er zijn mooie wandel- en fietsroutes in de buurt zonder dat je bang moet zijn om de weg te verliezen.

  • We hebben geen regen gehad.

  • Kosteloos een extra nachtje boeken


Conclusie

Op reis gaan naar uw kot is een aanrader van jewelste. Het wakkert de wildste en fijnste dromen aan bij kinderen. Je neemt (ook al ben je in uw kot) bewuster tijd voor elkaar. Momenteel is het miserie. We verlangen allemaal naar een ‘goe verlof’, maar wellicht kijken we later terug op deze tijd met warme herinneringen. Het unieke van de situatie, maakt dit bijzonder memorabel en gaat overal de geschiedenisboeken in. Zorg ook dat het genesteld zit als warme herinnering in het geheugen van je kinderen. Maak er iets moois van en hopelijk wordt het voor jullie de reis van jullie leven. 

Deel gerust jullie avonturen op #opreisnaaruwkot en de beste verhalen delen we op onze sociale media.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc