Skiën met kinderen

Wij zijn in volle voorbereiding voor ons skireis in de krokus. Altijd spannend. Zeker met kinderen en dan kan je niet genoeg tips meekrijgen. Wij lijsten ze even voor jullie op. 

Een luchtbevochtiger
Op skivakantie is de luchtvochtigheid anders. We merken vaak dat we (en zeker de kinderen) durven hoesten. Wij nemen altijd een luchtbevochtiger mee. Geen garantie voor de perfecte nachtrust, maar het zal toch helpen.

Huur kleding
Dat kinderen snel groeien en dus snel hun kleding ontgroeid zijn dan er skiverloven in een jaar zitten huren wij onze kledij. Skili.be is daar een uitstekende keuze voor. Alles wordt mooi geleverd in een box en kan je na je reis terugsturen. Zelfs een helm en handschoenen zijn te huren in één voordelig pakket. 

Draagrugzak van Osprey & Skikledij van Skili.be

Plan ontspanning
Vroeger - voor er kinderen waren - was ik iemand die elk uur van de dag gebruikte om zoveel mogelijk te skiën. Sinds de kinderen is dit anders. We gaan er nu vanuit dat we de helft van de tijd kunnen skiën. De andere helft is er voor de kinderen. Vaak organiseert elk skigebied fijne activiteiten voor kinderen: sleeën, fakkeltochten, wandelingen,… 

Gezelschapspelletjes
Skiën in de zon is leuk. Maar weer is onvoorspelbaar. In tijden van weinig zonneschijn moet je ook binnenskamers amusement kunnen brengen. Een gezelschapspel, puzzels, pen en papier kunnen je helpen om de tijd aangenaam door te brengen. 

Locatie
Zoek het niet te hoog, niet te ver en niet te spectaculair. Kinderen blijven meestal op een kleine kinderhelling en zelf besneeuwde Ardennen kunnen voor een kind voldoende zijn. Winterberg (Duitsland) of Vogezen (Frankrijk) zijn veel dichterbij en zijn prima gebieden om met kinderen te doen. Zorg ervoor dat de ruimte waar jullie verblijven ook voldoende groot is. Kinderen hebben plaats nodig en als het buiten te koud is, moet er binnen wel wat ruimte zijn.

Lippenbalsem & Zonnecrème
Zorg ervoor dat je kind goed beschermd is tegen de zon en dat de lippen goed vet blijven. Droge lippen kunnen voor kinderen erg lastig zijn, overdrijf dus gerust met de lippenbalsem. 

Draagrugzak
Neem een draagrugzak mee ipv een kinderwagen. Je kind zit mooi beschermd. Kan ééns mee naar boven met de skilift en in tijden van sneeuw ben je met wielen toch niet zoveel. 

DSC_2876.jpg

Zakdoeken, zakdoeken en nog eens zakdoeken. 
Door de afwisseling tussen koud en warm komen er onvermijdelijk snottebellen piepen. Niet alleen een tip voor de kinderen maar ook ééntje voor de mama’s en papa’s zelf. 

Zonnebril
Vaak wordt dit vergeten. Maar zelfs voor een baby is het belangrijk dat hij niet wordt verbind door de sneeuw. Zorg voor een zonnebrilletje of bij de grotere skiënde kinderen een masker. 

DSC_7316.jpg

Helm
Gaat je kind skiën of sleeën. Zorg voor een helm. Het is niet alleen veilig maar ook nog eens lekker warm. 

DSC_2795.jpg

Verwarm voldoende
Las zeker eens een warmtepauze in. Kinderen hebben het vaak niet door dat ze aan het ‘bevriezen’ zijn en ga dus gerust opwarmen in een gezellige skihut. Neem voor iedereen een warme chocolademelk. Die smaakt altijd beter in de bergen. 

 

Check ook ons skitrip naar Zillertal met kids

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc