Wow, wij hebben een moord opgelost!

Wow, wij hebben een moord opgelost!

Wie droomde er als kind nooit zelf van om agent te worden? De politieman die ik in mijn fantasiewereld was, scheurde over straten met een dikke motor en achtervolgde boeven in een anonieme wagen. Alles er op en er aan: raampje open, blauw zwaailicht op het dak zetten en van links naar rechts slingeren tot de achtervolgde bende gestopt kon worden. Daarna stoppen aan de frituur om een snelle knabbel terwijl de schurken op de achterbank geboeid zaten te janken om hun mama. Het is er (helaas?) nooit van gekomen. Vandaag losten we wel een moord op. In Antwerpen dan nog. Hoe spannend kan het leven toch nog worden?

Toegegeven, het was een sprong in het duister. In de agenda stond een dagje Antwerpen gepland. Dat mocht best wel eens anders-dan-anders. Geen drukte op de Meir, geen beesten kijken in de Zoo en deze keer ook geen cultuurprik in een hip museum. Onze vriend Google leerde ons dat er een onopgeloste moordzaak was waar de lokale Flikken kop noch staart aan kregen. Het volledige dossier was te koop in de Stadswinkel. Klinkt als een uitdaging toch?


De man aan de balie was eerlijk. Hij kende het spel ook niet. Hij verkoopt het wel maar speelde het zelf nog nooit. Hij kon ons dus niet vertellen of het moeilijk of saai zou kunnen zijn. Wij hoopten uiteraard op spannend en uitdagend. De vormgeving zag er alvast veelbelovend uit. Je koopt effectief een dossiermapje. Vertrouwelijk document’ staat op de voorflap.

In het mapje vind je een aantal krantenartikelen die je mee nemen in het verhaal. Meestervervalser Rob Einen (heb je hem?) is dood aangetroffen in het stadscentrum. De politie is druk bezig met de opsporing van de recent gestolen Diamanten Laarzen. Heeft de ene zaak met de andere te maken?

Een aantal dagboekfragmenten van Rode Rob zorgen voor extra info. De meegeleverde plattegrond van Antwerpen vertelt ons welke route we moeten volgen. Onderweg check je de alibi’s van de verdachten. Er zijn ook 14 foto’s die je moet zoeken. Die zorgen er voor dat je de stad anders bekijkt en geven je telkens informatie over waar de échte Diamanten Laarzen zich uiteindelijk bevinden.

Het wordt een fijne namiddag. Soms is het wat veel tegelijk, maar dat maakt het anderzijds ook boeiend genoeg voor iedereen in het gezin. Na drie uur stappen, lezen, herlezen, zoeken en vinden, geven we onze oplossing online in. Spannend…

IMG_3514.jpg


Dossier Flikken Antwerpen is een spel van City Goose. Meer info vind je hier. We betaalden het spel én de warme chocomelk onderweg uit eigen zak en werden dus niet gesponsord. Dat verdient een echte (politie)medaille!