J.E.F.                                           Jeugdfilm

JEF is dol op jeugdfilm. JEF brengt eigenwijze, supergoeie films in de zalen, bij jou thuis en op school. Maar JEF is ook een festival en nodigt kinderen en jongeren uit om te experimenteren met nieuwe media en zelf films te maken.

We mochten gaan kijken naar de openingsfilm Marona op het J.E.F. filmfestival. Toch wel speciaal voor de kinderen. Met BV’s en een knuffelmuur.

Eén film zagen we, maar het programma was vol goede prenten. Echte kwaliteitsfilms met diepere lagen en zo. Naar mijn aanvoelen ook films die dichter bij ons staan.Omdat de makers aanwezig waren bij enkele vertoningen, omdat de films van bij ons en onze buurlanden komen. En misschien omdat er zoveel kunst in de beelden zat verweven.

Echte kwaliteitsfilms met diepere lagen en zo.
— Hans
jef3.jpg

En nu kan je deze films gewoon in je eigen thuisbioscoop bewonderen.

Choums odyssee  3+  | Het varken, de vos en de molen  3+ | Marona  8+ | De club van lelijke kinderen  9+

www.jeugdfilm.be

Daarnaast kan je hier een heel ruim aanbod online bekijken of bestellen

Het is niet gratis, omdat het kwaliteit is en dat mag en moet beloond en gewaardeerd worden, zeker nu iedereen “gratis” content naar je kop smijt. Omdat film kunst is en geen zoethoudertje wanneer papa aan het koken of klussen is…

Bekijk het aanbod - kies - bestel - ga er eens echt goed voor zitten met het hele gezin - geniet - bespreek na.


En dan tot slot nog deze oproep 📣 12 tot 14-jarigen gezocht

Ben je tussen 12 en 14 jaar? En heb je zin om een award uit te reiken? Dan hebben we jou nodig! Tijdens de Young Audience Awards op 26 april kijken honderden jongeren samen op één dag drie films. Vervolgens kiezen ze hun favoriet. Door onze dikke vriend COVID-19, verloopt dit jaar alles online. Het enige dat je dus nodig hebt is een laptop en een internetverbinding. Moet lukken? 

Schrijf je alvast in via dit formulier

hef2.jpg

Man, broer, zoon, partner, vriend, nonkel, meester, maat Hans is ook vader van R(°’11) en J(°’13). Werkend in het onderwijs focust hij op talenten-coaching, psychologie, vertellen, podcasts en is bezieler van audiokado.be