De vakantie bucketlist, deel 1: bbq in het wild

De vakantie bucketlist, deel 1: bbq in het wild

We hebben onze to-dolijst gemaakt. Onze doelen voor de vakantie staan op papier. Een tikkeltje ambitieus, maar goed, we hebben maar 18 zomers, remember dit artikel. Het eerste vakje hebben we dit weekend afgevinkt: barbecue ergens in het wild.

Allez, “wild”, het blijft België. Dus houden we het op “in de natuur”. Met die verstande dat het geen code oranje of rood is natuurlijk.

Fietskar gevuld met lekkers, kinderen op de fiets, barbecuetje erbij en gewoon een (klein) tochtje maken en ergens stoppen. De oudste jongen steekt voor de eerste keer het vuur aan. Rustig met dat luciferdoosje. Het kan al eens gaan vliegen. Zie foto. :)

Kolen laten opwarmen en klaar voor het eerste hapje: de nacho’s. Ondertussen spelen de jongens. Met stokken. In het bos. De dochter doet mee.

- “Hier mogen geen baby’s of grote mensen komen.”

- “We beschermen de koning.”

Euhm… ok dan.

Wanneer de nacho’s klaar zijn, zijn grote mensen plots toch welkom. Ook bij het worstenbroodje met zelfgemaakt deeg - ongetwijfeld de ontdekking van de dag - zijn grote mensen welkom “in het kamp”.

- ”Gaan we nu marshmallows roosteren?”

Worstenbroodje, nacho’s, maïskolven met kruidenboter, voor de dochter maakt het allemaal niets uit. Marshmallows, daar draait het leven van mijn dochter om. Na de maïskolven en pitapizzahawaï gun ik haar eindelijk haar marshmallowmoment.

De stokken hebben de jongens snel gevonden. De laatste restjes hitte doen de marshmallows karameliseren. De ene jongen hapert tegen de stok van de papa. Marshmallow op de teen van de vader. Plakkerig.

En pijnlijk.

Wat een vader lijden kan.

We ruimen op. Doven het vuur en fietsen terug naar huis. Zondagmiddag zaten we niet zo ver van ons huis, maar gewoon, even in de natuur zitten, samen met de kinderen, een barbecuetje, meer hoeft dat niet te zijn.

Laat de vakantie maar komen. We zijn er klaar voor.

Ow, en de recepten, die vind je hieronder. Smakelijk.


De barbecuereeks is er eentje in samenwerking met Barbecook, een merk dat al zeer lang in Vaderklap gelooft. Thx Barbecook voor de Billy, het werkingsbudget en het vertrouwen. Bedankt aan de buurman om samen met zijn kinderen en mijn dochter een zondagmiddag eropuit te trekken. Lees alles over ads op vaderklap via deze link.


Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.