Vaderkost: geroosterde maïs met kruidenboter

Vaderkost: geroosterde maïs met kruidenboter

U kon het hier al lezen. Half juni werd de vakantie al ingezet met een namiddagje “barbecue on the go”. Een bevriende vader, zijn/mijn kinderen, een gevulde fietskar, een kleine barbecue en ergens een afgelegen stuk natuur. Ideaal om het weekend af te sluiten.

Naast de nacho’s, de worstenbroodjes én de pitapizza Hawaï gooiden we ook twee maïskolven op de rooster. Als extraatje maakte ik samen met de dochter een kruidenboter: venkelgroen, munt, citroenverbena en salie(bloempjes) uit de tuin. Wat fleur de sel en peper en de fijngehakte kruiden werd onder de boter gemengd. Hiermee wreven we de warme maïs in. Een leuk, doch eenvoudig extra smaakmaker.

Draai de kolven regelmatig om, laat ze even afkoelen en knabbel de maïs van de kolf. Smakelijk.

Recept: geroosterde maïskolf met kruidenboter

Ingrediënten: 2 maïskolven (al dan niet voorgestoomd), fleur de sel, boter, citroenverbena, salie(bloempjes), venkelgroen (of kruiden naar keuze).

Bereiding:

  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

  2. Hak de kruiden fijn. Meng ze onder de boter met peper en zout.

  3. Verhit de kolen. Leg er de kolven op. Draai ze regelmatig om.

  4. Wrijf ze rondom in met de boter.

  5. Smakelijk.


De barbecuereeks is er eentje in samenwerking met Barbecook, een merk dat al zeer lang in Vaderklap gelooft. Thx Barbecook voor de Billy, het werkingsbudget en het vertrouwen. Bedankt aan de buurman om samen met zijn kinderen en mijn dochter een zondagmiddag eropuit te trekken. Lees alles over ads op vaderklap via deze link.


Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.