Vaderkost: Pitapizza Hawaï

U kon het hier al lezen. Half juni werd de vakantie al ingezet met een namiddagje “barbecue on the go”. Een bevriende vader, zijn/mijn kinderen, een gevulde fietskar, een kleine barbecue en ergens een afgelegen stuk natuur. Ideaal om het weekend af te sluiten.

Naast de nacho’s en de worstenbroodjes maakten we ook een pitapizza Hawaï. “Een wadde?”

Een half pitabroodje, belegd zoals een pizza Hawaï. Met tomaat, kaas en ananas. De hesp liet ik achterwege. Dit is niet zo ideaal als je dat moet meenemen op de fiets in warm weer. Het is geen ingewikkeld koken. Eerder iets om samen met de kleuters te maken, al zullen de oudere kinderen het zeker ook wel lusten.

Broodje halveren, ze (tomatenpuree) leren smeren, stukjes ananas erover, afwerken met kaas en klaar voor de barbecue. Eenvoudig, lekker en bovendien ideaal om mee te nemen onderweg. Niets wordt echt slecht. Alleen de kaas misschien, maar die houdt het, mits koelelement, wel een dagje uit.

Liever geen Hawaï, dan kun je uiteraard variëren met tal van groentjes, salami, etc. Ow, en ook wat oregano mag niet ontbreken.

Recept: pitapizza Hawa

Ingrediënten: 4 pitabroodjes, 1 blik ananas, 2 potjes tomatenpuree (2x70g), oregano, 1 pakje gemalen kaas

Bereiding:

  1. Halveer de pitabroodjes.

  2. Snij de ananas in stukjes.

  3. Verhit de kolen.

  4. Smeer de broodjes in met de tomatenpuree. Verdeel er de ananas en kaas over. Werk af met oregano.

  5. Leg op de rooster. Zet het deksel op de barbecue en laat even krokant worden.

  6. Haal van het vuur. Trek in stukken. Smakelijk.

Ontdek hier meer recepten.


De barbecuereeks is er eentje in samenwerking met Barbecook, een merk dat al zeer lang in Vaderklap gelooft. Thx Barbecook voor de Billy, het werkingsbudget en het vertrouwen. Bedankt aan de buurman om samen met zijn kinderen en mijn dochter een zondagmiddag eropuit te trekken. Lees alles over ads op vaderklap via deze link.


Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.