Vaderkost: worstenbroodje op de barbecue

Vaderkost: worstenbroodje op de barbecue

U kon het hier al lezen. Half juni werd de vakantie al ingezet met een namiddagje “barbecue on the go”. Een bevriende vader, zijn/mijn kinderen, een gevulde fietskar, een kleine barbecue en ergens een afgelegen stuk natuur. Ideaal om het weekend af te sluiten.

Eén van de gerechtjes dat ik klaarmaakte, en dat - oprecht, echt waar, welles - een ontdekking was, was het worstenbroodje. Simpel, jongens, echt waar. Niet normaal. Voor alle duidelijkheid: het deeg maakte ik zelf. Het is zo eenvoudig dat ik durf wedden dat uw kinderen, als ze getallen kunnen lezen, het kunnen maken.

Worstje erin, op het vuur, even wachten, afwerken met een sausje naar keuze en klaar. Een worstenbroodje op het vuur, veel “cooler” wordt het niet.

Recept: worstenbroodje op de barbecue

Ingrediënten: 3 el olijfolie, 400g zelfrijzende bloem, 320g Griekse yoghurt, 2tl grof zout, oregano, tijm, enkele worstjes, saus naar keuze, wat extra bloem

Bereiding:

  1. Meng bloem, olijfolie, zout, tijm, oregano, yoghurt tot een deeg. Het kan wat plakkerig zijn.

  2. Rol bakpapier uit. Strooi hier wat bloem over. Wrijf jouw handen in met bloem.

  3. Maak bolletjes en duw die tot een ovalen pannenkoek. Leg op het bakpapier. Als je de stukken bakpapier op elkaar legt, kun je het vervoeren. Of vervoer het deeg en maak er ter plaatse pannenkoekjes van.

  4. Verhit de barbecue.

  5. Nu heb je twee opties. Of je bakt het eerst het brood, grilt de worst en leg de worst op het broodje. Of je rolt de worst in het deeg en bakt die zo af. Opgelet, het wordt snel bruin. Een minuutje of drie vier, wat omdraaien en het is klaar.

  6. Werk af met een sausje naar keuze. Smakelijk.

Ontdek hier meer recepten.


De barbecuereeks is er eentje in samenwerking met Barbecook, een merk dat al zeer lang in Vaderklap gelooft. Thx Barbecook voor de Billy, het werkingsbudget en het vertrouwen. Bedankt aan de buurman om samen met zijn kinderen en mijn dochter een zondagmiddag eropuit te trekken. Lees alles over ads op vaderklap via deze link.


Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.