Campagne: Vaderklap zet vaders in de kijker

Campagne: Vaderklap zet vaders in de kijker

Van 16 tot 23 mei vindt de week van de opvoeding plaats. Dat is een campagne die ouderschap en opvoeden zichtbaar en bespreekbaar maakt. En Vaderklap doet mee…

En wel op een speciale manier. Samen met Gezinsbond en VCOK vzw besteden we aandacht hieraan en zetten via een eigen campagne prominent de papa's in de kijker. Via 'vadervuurs', een  tattoocampagne en lokale 'vader-approved' activiteiten vragen we aandacht voor de specifieke rol van de papa's binnen de opvoeding.

Vaders, papa's, vakes, papies… 1 ding is zeker: ze zien hun kinderen doodgraag. Want ook zij zijn bezig met het slapen, eten, spelen, leren, vriendjes, uitgaan, grenzen stellen… En juist daarom dragen we hen een hart toe. Want de rol van de vader in de opvoeding blijft vaak onderbelicht. Daarom lanceren we een campagne waarin we vaders uitdrukkelijk waarderen voor de rol die ze opnemen in de opvoeding van hun kind(eren).

Gezinsbond en Vaderklap organiseren in de periode tussen 1 mei en 9 juni verschillende 'vadervuurs' over heel Vlaanderen. De inspiratie komt van Vaderklap, die 10 vrijwillige papa's bereid vond om mee het vuur te komen aansteken.

Het concept is simpel: papa's babbelen rond een zelf aangemaakt vuur over de opvoeding van hun kinderen en andere dagdagelijkse dingen. “Wat houdt hen bezig?”, “Waar willen ze naartoe?”, “welke problemen ondervinden ze?”, “wat moet er veranderen?”, … Er vinden al 'vadervuurs' plaats in Oostakker, Nijlen, Gent, Hamme, Diest, Antwerpen-Luchtbal.

  • 10 mei Oostakker

  • 20 mei Berlaar

  • 21 mei Nijlen

  • 22 mei Gent

  • 23 mei Hamme

  • 24 mei Diest

  • 24 mei Antwerpen Luchtbal

Zin om te komen, iets te drinken rond het vuur en ‘een vaderklapke’ te doen? Inschrijven kan via een mailtje naar pieter@vaderklap.be.

gezinsbond (2 van 2).jpg

Voor de campagne ontwikkelde Vaderklap ook een "Top-papa"-tattoo voor vaders en kinderen.  Gezinsbond, Vaderklap en VCOK hopen zoveel mogelijk van die tattoos te verspreiden. Deel je foto op social media met de #toppapa.

Tenslotte zijn er tal van vader-approved activiteiten bij de Gezinsbond. Activiteiten die voldoen aan een door ons opgestelde checklist. Ons afsluitend hoogtepunt wordt natuurlijk de Vaderklapdag op 8 juni, waarvoor je nog kan inschrijven.

Meer weten? Check de toppapa-pagina: https://www.vaderklap.be/toppapa

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.