Inspirerende vaders: Jordy Geuens

Inspirerende vaders: Jordy Geuens

In het derde artikel van ons culinair vierluik wil ik het hebben over feestjes. Ik wil hebben over een cateraar en inspirerende vader. Zijn specialisatie: het kind centraal zetten.

Nu, ik ken hem, Jordy, persoonlijk. Binnenkort worden we zelfs quasi buren. Ik ben dus behoorlijk subjectief. MAAR...eerlijk, als ik niet oprecht fan was van zijn werk, dan schreef ik er niet over. Echter, wat hij doet, is echt zeer cool en daarom helemaal Vaderklap. Inspirerend, zonder meer. 

 

 Even wat duiding. Jordy Geuens, de man achter De Kleine Chef, studeerde af en werkte verschillende jaren als pedagoog. In avondschool behaalde hij een koksdiploma om na een aantal jaren in bijberoep actief te zijn, uiteindelijk besloot om zijn twee passies 'kinderen' en 'koken' in een nieuwe carrièrewending te gieten. De Kleine Chef, volledig zelfstandig, was geboren.

Wat doet De Kleine Chef?

  • Opfleuren van babyborrels, communiefeesten en trouwrecepties. 
  • Kookkampen voor kinderen van 3 tot 12 jaar.
  • Organiseren van verjaardagsfeestjes.
  • Invullen van culinaire kinderanimatie op grote evenementen bv. Milka Paaszoektocht, VTM Paasevent, Jommekeskok, Vondelmolen, etc.
  • Eén van de drijvende krachten achter het VIK Project (meer lezen) en het MIN14-project (meer lezen)
  • etc.

De rode draad doorheen het ganse verhaal is "het kind". Kinderen staan centraal en worden op creatieve manieren betrokken in het verhaal. Van dampende heksencocktails over appels happen en sprookjeshuisjes maken tot gevulde gouden eitjes, het aanbod varieert telkens weer. Met zijn minikinderfoodtruck reageert hij bijvoorbeeld met een flinke knipoog op de foodtruckhype. Geen grote truck, maar een kleintje, waarin de kinderen zelf baas zijn.

Ik zag hem al een aantal keer bezig, en ik moet zeggen - met de hand op het hart - hij doet dit echt zeer goed. Vol overgave geeft hij zich telkens weer volledig. Of het nu een evenement is voor 5000 mensen of een verjaardagsfeestje voor 10 kinderen, het maakt niet uit. Kinderen krijgen de kans om helemaal zichzelf te zijn.

 

Het gaat hard, want onlangs wierf hij een eerste werknemer aan en behaalde hij zilver op de Toerisme Vlaanderen awards. Dit omwille van zijn bijzonder engagement naar kinderen en jongeren met minder kansen. Op zijn minst een mooi parcours. 

Zelf is hij - vader zijnde van drie kinderen - uiteraard een ervaringsdeskundige. Gooi daarbij zijn pedagogenachtergrond, zijn kook- en organisatietalent en je weet dat je bij De Kleine Chef altijd goed zit. Net zoals Sam Ponette is Jordy een vader, die zich niet alleen voor zijn eigen kinderen inzet.

De houten race-auto’s van Sam of de dampende heksenbloedcocktails van Jordy, beiden vragen om passie en overtuiging. Ze bieden kinderen en hun vaders net dat tikkeltje meer. Inspirerende vaders zijn ze zeker.

 

Ik tel nu al de jaren af tot M 3 is en ze eens mee kan op kamp. Als ze dat wil natuurlijk.

 

Meer weten? Volg De Kleine Chef via zijn site en Facebook.

 

ps: Binnenkort organiseren wij, Vaderklap, trouwens iets samen met De Kleine Chef. Later meer daarover.

ps: Lees ook het verhaal van die andere inspirerende vader: Sam Ponette.

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.