Vaderklap lanceert iDad, dé app voor dads

Vaderklap lanceert iDad, dé app voor dads

Na maanden van research, ontwikkeling en testen kunnen we vol trots stellen. Hij is er: de eerste app voor dads. Met de app kunnen vaders afspreken, hulp vragen of tips zoeken. De app IDad is ontwikkeld door Vaderklap, een organisatie door en voor vaders.

De eerste app voor alleenstaande vaders is een feit en dat werd dringend tijd. In 1 op de 3 relaties loopt het fout en is een scheiding het gevolg. Voor veel vaders (en moeders) volgt hierna een zware periode vol twijfel, bezorgdheden en moeilijkheden. Veel vaders weten niet wat te doen met de kinderen, hoe die aan te kleden, etc. De app richt zich echter niet alleen op alleenstaande vaders na een scheiding.

idad.jpg

Ook vaders in relatie hebben soms nood aan een me-time moment, zitten met vragen of problemen, wanneer hun partner voor even van huis en ze alleen met de kinderen zijn. De nieuwe app iDad biedt die broodnodige steun aan vaders, alleenstaand of niet.

Na uitgebreide research en bevraging bij alleenstaande en gehuwde vaders zijn tot een basispakket van features gekomen.

In iDad kunnen vaders heel wat doen. Zo zijn er een reeks tutorials “hoe strijk ik een hemd?”, “hoe bak ik een ei?”, “hoe doe ik een pamper aan” of “hoe stofzuig ik ook in de hoekjes?”. Verder zijn er basisrecepten, zodat ze ook zonder vrouw kunnen overleven. Er is een hulplijn, nl. een team van vrouwen, die 24u/24u bereikbaar zijn voor praktische vragen of tips. Verder is er een functionaliteit die automatisch een boodschappenlijstje maakt met de praktische en huishoudproducten.

IDad is voor mij een geschenk uit de hemel. Het helpt me en inspireert me om een betere vader te worden en zijn. Dag in, dag uit.
— Jan, testgebruiker én vader van 3
idad.jpg
idad.jpg

Er is een spelletjeshoek met de retroversie van GTA, FIFA en Snake. Vaders kunnen connecteren met andere vaders en zo tegen elkaar gamen. Er is een leeshoek met de beste artikels van Vaderklap.be.

Bovendien is er een handige scanner. Neem een foto van jouw kind in zijn outfit en je komt dadelijk te weten of de outfit ok is, niet ok is, of zijn t-shirt binnenste buiten aangetrokken is. Ook bij het vullen van de brooddoos kun je een foto nemen. De app vertelt je dan of de brooddoos gezond, dan wel ongezond gevuld is.

Zonder iDad zou mijn dag er veel chaotischer uitzien. Thx Vaderklap voor deze tool.
— Tim, testgebruiker en alleenstaande vader van 2

Het unieke concept is zit hem in de maandelijkse challenge. Heeft een vader gestreken, de brooddoos gevuld, de was gedaan of zijn kleren opgeplooid, dan verzamelt hij punten. Ook wanneer de kledingscanner de outfit ok bevindt, verdient een vader punten. Zo wordt er maandelijks een Superdad verkozen, diegene met de meeste punten.

Superdads krijgen vervolgens de kans in te loggen bij een upgrade. In die upgrade kunnen ze zichzelf op een market place zetten en zich zo aanbieden op de datingmarkt. Wie weet, vinden ze hiervoor de nieuwe partner van hun dromen.

IMG-20190329-WA0000.jpg
idad.jpg
Met iDad wil Vaderklap vaders zo mobiel helpen, verbinden en bijstaan en bewijzen dat ook vaders hun mannetje kunnen staan.
— Dimi & Pieter


De app wordt in het Engels uitgebracht met het oog op het internationale karakter. Enkel hierdoor verhoogt de slagkracht van de app. We zijn constant bezig met het evalueren van, experimenteren met en onderzoeken hoe we de app beter kunnen maken. Ook na de lancering gaat onze research verder en bekijken we wat kunnen doen om van de app echt een iets onmisbaar te maken en welke nieuwe features we moeten toevoegen.

IMG-20190329-WA0005.jpg
IMG-20190329-WA0006.jpg

Vaderklap is een organisatie voor en door vaders. Wat begon met een blog resulteerde in een 360°-platform dat zowel video, activiteiten, magazines, boeken als nu ook een app maakt. Meer op www.vaderklap.be.

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.