Thuiskomen in de Westhoek bij Maedelstede

Hoeve Maedelstede, het werd onze thuisbasis voor de Vaderklapdag. Een hoeve die al vier generaties vaste grond heeft in Pollinkhove.

In het uiterste van het land, flirtend met de Franse grens, verscholen tussen kilometers velden waar je rust kan proeven en gezelligheid tastbaar wordt.

Hoeve wordt camping

De hoeve is nog steeds een hoeve. Laat dat duidelijk zijn. Die draait nog. Boer Jo staat er aan het roer. Er lopen koeien rond en er staan stallen. Maar stilletjes aan nemen gasten de omliggende velden in om de rust te vinden die elders verloren is gegaan.

Stallen werden verrassend aangepakt en heringedeeld om ook hier de campinggasten beter te ondersteunen. Stallen worden inspirerende ruimtes. Dit is verrassend. Langs de buitenzijde zie je inspiratieloze stallen. Maar wanneer de staldeuren worden opengezwaaid, zie je dat er zich een metamorfose heeft voorgedaan. De stallen werden ingericht als locaties voor events, maar ook de kinderen krijgen ruimte.

Zo is er de ruimte ‘tussen hemel en aarde’ waar zwevende tapijten ophangen die verbonden worden met touwladders. Kinderen kunnen van tapijt, naar tapijt klimmen. Een andere ruimte is dan weer omgedoopt tot ‘Sahara’, een gigantische binnenzandbak die - ook als het buiten zou regenen - de pret niet bederft. Er is een minikinderboerderij met allerlei pluimvee en kleine dieren zoals cavia's, hamsters, etc.

 

Kindvriendelijk, dat was eigenlijk al duidelijk. Maar er zijn buiten nog allerhande andere activiteiten. De kinderen kunnen er met go-cars rijden, trampoline springen, een duikje nemen in de zwemvijver of gewoon het grasveld claimen als voetbalzone. Het is er prachtig. Als je ergens wil opgroeien, is het hier. Al is het maar voor enkele dagen.

Retro-caravans en co 

Heb je een hekel aan kamperen en zijn tenten niks voor jou? Dan kan je ook gaan voor een retro-caravan als onderdak bij Maedelstede. Een mooie troef om vrouw en kind te verleiden voor een kort of lang verblijf.

Verder zijn er kamers, al dan niet met ontbijt en een uitgebreide kampeerweide voorzien van voldoende stopcontacten en hagen om elkaar wat privacy te gunnen. Naast tenten kan je er ook op met de mobilhome of eigen caravan. Het sanitair blok is trouwens perfect uitgerust voor kleine en grote groepen.

's Avonds kun je gebruik maken van de vuurschalen om op te warmen en kennis te maken met de andere gasten. Hout is voldoende voorhanden.

Ideale uitvalsbasis

Verblijf je langer dan een nachtje, dan is de hoeve ook een ideale uitvalsbasis. De kust ligt op een twintigtal kilometer, maar ook Heuvelland is maar een klein halfuurtje rijden. Brouwerijen zoals Westvleteren, Struise en Vandewalle liggen op een boogscheut. De regio en het vlakke karakter is ook zeer geschikt om te fietsen, al kan het soms wel wat winderig zijn.

DSC_7022.jpg

 

Conclusie

Zoek je een locatie waar rust, kindvriendelijkheid en gastvrijheid elkaar ontmoeten. Zoek niet verder. Met hand op het hart kunnen we Maedelstede aanraden om elk vrij weekend door te brengen.

En is het niet voor jezelf, doe het dan voor je kinderen.


 

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc