Onderzoek rond ouderschap heeft vaderlijke stem nodig.

Ouder zijn van je kind is vaak spannend, uitdagend en leuk, maar soms ook vervelend en lastig. Hierover loopt een internationaal onderzoek, met moeders en vaders uit 37 landen. Heel wat mama’s vulden de vragenlijst al in. Maar vaders schijnen een extra duw in de rug nodig te hebben. Daarom deze warme oproep.

Belang van vaders
Papa’s zijn ook belangrijk in het leven van hun kinderen en ze staan soms voor andere uitdagingen dan mama’s. Door dit onderzoek zullen wij ouders beter kunnen helpen en ondersteunen bij de uitdagingen van het ouderschap.

Het onderzoek
Momenteel loopt een grootschalig onderzoek over aspecten van het ouderschap over de hele wereld (37 landen) onder leiding van Isabelle Roskam van UCL. Universiteit Gent is aangesteld om antwoorden van mama’s en papa’s in Vlaanderen te verzamelen en hen te bevragen over hun gevoelens van voldoening en uitputting als ouder.

Psychologisch welzijn
Omwille van het actuele karakter van dit thema in Vlaanderen en onze bezorgdheid rond het psychisch welzijn van (jonge) ouders, vinden we dat we dit onderzoek met Vaderklap moeten steunen en willen iedereen motiveren om hieraan mee te werken.

Wat moet je doen?
Deze vragenlijst invullen. Wanneer je de vragenlijst hebt ingevuld ontvang je een bon voor bol.com van 10 euro. De vragenlijst invullen duurt ongeveer 30 minuten.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc