Een weekendje de Panne met de mobilhome

Een dichtbij vakantie. Er even tussenuit. Een weekendje aan zee. Geweldig. Maar is dat tijdens de herfst wel zo’n goed idee. Een onstuimige wind, frisse avonden en nog koelere nachten. Maar het bleek een schot in de roos.

Mobilhome oppikken bij Urbano

Voor dit weekend maakten we gebruik van een camper. We konden er eentje huren bij Urbano; één van de referenties binnen België. Zeker qua omvang. Alleen al een bezoekje aan de showroom is de moeite om je er met je kroost uit te leven. Het hoogseizoen lijkt ook al over de top heen, dus alles loopt vlotjes. Je doorloopt de camper even qua functionaliteiten en voor je het weet ben je op weg.

Camping Ter Hoeve

De slaapplaats kozen we strategisch. Op wandelafstand van Plopsaland en Plosaqua. Maar het is een rustige camping in het groen voorzien van bomen en wij kiezen voor een plek die uitkijkt over de omliggende velden. We settelen ons op een zelfgekozen plek, maken de bedjes alvast klaar voor de avond en vertrekken richting het hoogtepunt (voor de kinderen): de combinatie Plopsaland en Plopsaqua.

Plopsaland

Het blijft een aangenaam weerzien voor de kinderen. De sfeer lijkt helemaal te kloppen en we voelen dat ze hier net een tikkeltje verder gaan om de belevenis helemaal over te brengen. Omdat het herfst is, is ook hier het hoogseizoen wat over. Wat ervoor zorgt dat we geen wachtrijen hebben. En dat is een pak frustratie die wegvalt. Onze kinderen zijn immers jong en het is onbegonnen werk om die een halfuur lang te laten aanschuiven voor een attractie. Eigenlijk zou iedereen standaard een dagje Plopsaland voor gans het gezin moeten inboeken in oktober of november.

Sfeerig Plopsaqua

Plopsaland deden we al eerder. Plopsaqua deden we nog nooit. Het gebouw verraadt in geen geval wat er zich binnenin afspeelt. Je komt terecht in de rustgevende sfeer van een zonsondergang en waant je in de wereld van Wickie De Viking. Erg mooi en een hele belevenis voor de kinderen. Wildwaterbanen, glijbanen, onverwachte regendouches. Het is er allemaal.

Frisse neus op de dijk

De volgende dag rijden we met de mobilhome richting de dijk. We gaan de klassieker der klassiekers doen: een gocart huren. Ook hier heb ik warme nostalgische gevoelens die opspelen. Ook niet vergeten te doen: meeuwen wegjagen en rennen over het strand. Ook al is het kille briesje wat aan de frisse kant.

Huyze Armalot by Julia als afsluiter

Als afsluiter gaan we iets eten in Huyze Armalot (by Julia). Het restaurant ligt niet op de dijk, maar ligt ingenesteld in een villawijkje. Weg van de drukte en dagjestoeristen. Een kindvriendelijk oord. Dat staat vast. Voorzien van een rijkelijke speeltuin met glijbaan. Ook de kaart is afgestemd op de kinderen. Een prikkelende kaart met een eigen dessert en huisgemaakte limonade. Na een kort gesprek met de eigenaars, kom ik te weten dat ze zelf vier kinderen hebben. “Kinderen zorgen voor speelsheid en ontlokken een glimlach van alle gasten. Ze doorbreken akelige stiltes en ontlokken en laten Huyze Armalot baden in warmte.“ fluistert hij me toe. Kinderen zijn hier welkom, maar zijn geen heer en meester. Een goede balans - net zoals in een goed gerecht - is perfect. Het eten is overheerlijk en we hebben het geluk dat de zon op de laatste herfstdagen rijkelijk met warmte strooit.


Conclusie

De Panne. U was geweldig. Bedankt aan Westtoer en Urbano om ons te gidsen doorheen dit prachtig stukje kust. Twee dagen is voldoende om helemaal te onthaasten. Zeker nu de herfst voor de nodige rust heeft gezorgd. Ook zin gekregen in de kust? Meer inspiratie kan je vinden via deze link.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc