Maedelstede, kampeertip in de Westhoek

Maedelstede, kampeertip in de Westhoek
  • “Pollinkhove.”

  • “En waar ligt dat?”

  • “Lo-Reninge, niet ver van Veurne. In de Westhoek.”

Kamperen dus. In Pollinkhove. Als het “hol van Pluto” al bestond, dan lag het ongetwijfeld in Pollinkhove. Ten midden van de Polders, niet ver van de IJzer ligt Hoeve Maedelstede. De Vaderklapvolgers in hart en nieren zullen bij deze naam wel een belletje horen rinkelen.

Het is inderdaad de plek waar we drie jaar geleden Vaderklapweekend 2 lieten doorgaan. Nu, zoveel jaar later, keren we terug. Er is weinig tijd voor vakantie met de kinderen en dus is het opzet simpel doch plezant: een weekend ergens kamperen.

Ik kies voor een vertrouwde plek: Hoeve Maedelstede. Tip 1: als je op vrijdag vertrekt, vertrek dan vroeg. Vanuit Diest richting “De Vlaanders” rijden op vrijdagavond is allerminst plezant. Na een drietal uren rijden we de oprit op van Maedelstede. Beduidend meer volk dan drie jaar geleden in juni. De ontvangst is even hartelijk. Ik loop er zowaar een Vaderklapweekendbezoeker tegen het lijf. Kleine wereld en zo.

We zetten de tent op, parkeren de camionet en laden de barbecue uit. Tijd voor de apero en een plons in de zwemvijver. Ik overwin mijn “koudwatervrees” en duik er samen met ML in. Een extra grote troef van Maedelstede zijn naar mijn bescheiden mening de binnenruimtes. Binnen vind je een stal vol zand “de Sahara”, een leesstal, een speelstal en een hoop cavia’s en konijnen. Het erf staat vol gocarts, je kan er rijden met pony’s, met de koets en met een gekke Maedelstedemobiel. Op donderdagavond bakken ze pizza’s en af en toe verschijnt onder luid gebel de ijscrèmekar. ‘s Avonds wordt de vuurschaal aangestoken.

Ik begin te snappen waarom mensen hier een week zitten.

Nu goed, het is ook een ideale uitvalsbasis voor de ruime Westhoek. Dierentuin Zonnegloed is 20 minuten ver. Ook Ieper, de Wereldoorlog I-kerkhoven, abdij West-Vleteren (jaja van het bier) en de brouwerij De Struise Brouwers (hun brewpub-schooltje is open in het weekend) zijn op een klein halfuurtje. Meer “Noordelijk” heb je dan de kust, Plopsaland, Veurne, etc. Uiteraard kun je ook gewoon de fietsen meenemen en in de buurt fietsen. Het is zo plat als vijg, maar soms best winderig. Bovendien hebben ze er ook retrocaravannetjes waar je in kan overnachten.

Ondertussen is het bij ons al avond. We steken de barbecue aan. Op het menu: hotdogs. Het moet soms niet moeilijk zijn, nietwaar?! :) Op zaterdag blijven wij ter plaatse. Rust en zo. Tegen de avond krijgen we bezoek van vrienden uit Leuven. Een aperitiefje, lamsboutje op de BigGreenEgg en kinderen die samen spelen … meer moet dit niet zijn.

Uiteraard vliegt de tijd. De regen doet ons beslissen vroeg in de tent kruipen en op zondag vroeg te vertrekken. We hebben er nog een lange rit opzitten. Twee dagen is te kort om echt volledig te relaxen, maar het was wel een zeer fijn kampeeravontuur.

Tot volgend jaar?!



Meer weten? http://www.maedelstede.be/

Thx BigGreenEgg voor het uitlenen van hun groene eitje. Voor de rest werd dit artikel niet gesponsord, noch hebben we aandelen bij Maedelstede. ;)

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.

Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef