Cars 3 brengt vader & kind in vervoering

Een spannende uitstap. De eerste keer het grote scherm met A. Hoe zal hij reageren op het intense geluid en het meeslepende verhaal van Bliksem Mcqueen die strijd tegen Jackson Storm. 

De aanzet en het warmmaken
Het is een rustig zondagvoormiddag wanneer we ons huis achter ons laten en ons richting de hoofdstad verplaatsen om een film mee te pikken. Zoon en vader. Naast elkaar op de eerste rij in de wagen en straks op de middenrij en puntje van de stoel tijdens de film. Ik maak hem al wat warm over wat er straks te gebeuren staat.

Fan van bliksem
A. is al enige tijd fan van Bliksem McQueen en de originele Cars film heeft al meermaals ons TV scherm ingenomen. Telkens glimlachen bij de grappige stukken. Spanning en grote ogen bij de spannende momenten. McQueen is een held. Dat staat vast. Nu kijken hoe dat zit met dat grotere scherm.

Een boterhammendoos van McQueen. 
Bij het binnenkomen van het Kinepolis-complex is het even aanschuiven in de rij. Opnieuw een moment om de spanning een beetje op te drijven. We zijn hier op uitnodiging van Kinepolis en Disney en ontvangen net bij het binnenkomen een boterhammendoosje. Met bliksem McQueen als prominente blikvanger afgebeeld op de doos. Er gaat een wens in vervulling en m’n vaderhart smelt bij zoveel geluk. 

Family at the movies bij Kinepolis
Er is animatie voorzien bij de avant-première van Cars 3. Dat doet Kinepolis met hun concept Family at the movies altijd. Ze voorzien animatie vooraleer de film in gang wordt getrapt. Je kan bijvoorbeeld met je favoriete ster op de foto. Dat is een leuk aandenken. Je kan hier altijd een kijkje nemen voor het volgende event.

Popcorn en water
Wij kijken belangstellend naar het gebeuren maar gaan eerst naar het toilet en passeren daarna bij de bevoorrading. We kiezen een pakje popcorn en een watertje voor elk. Dat is net genoeg. Overdaad hoeft niet.

Internationaal spel
Vooraleer we de film gaan bekijken spelen we eerst een interactief spel op groot scherm waarbij wijzelf even de hoofdrol mogen spelen. Het spel wordt gespeeld door iedereen in de zaal en doormiddel van verschillende armbewegingen kunnen we McQueen helpen de race te winnen. We nemen het op tegen Nederland en Frankrijk. Frankrijk wint uiteindelijk maar het is geweldig om te zien hoe een hele zaal wild gaat op het ritme van de verwachtte armbewegingen. Een klein beetje Tomorrowland maar dan voor kinderen en ouders. 

De film, eindelijk
We zitten eindelijk op onze plaatsen en de film start. Het grote scherm maakt indruk op A. en ik ben verbaasd hoe aandachtig en rustig hij de film in zich opneemt. We eten smakelijk ons pakje popcorn en intussen stelt A. wat vragen over de verhaallijn. Wat gebeurt er nu? Waar is Bliksem nu? Wat gaat hij doen papa? Heel erg fijn om de betrokkenheid te voelen. Een film doet wat met vader en kind. Wanneer komt Cars 4 er, Disney?


Vaderklaptips!

  • Ga zeker naar het toilet. Je wil niet middenin de film het toilet moeten opzoeken. Cars 3 is te goed om gestoord te worden. Er is wel pauze voorzien. Dat is fijn. 
  • Samen eten. Wij namen popcorn en ik eet er ongemerkt 80% van op, dat beperkt de suikerinname toch een beetje.
  • Vraag een zit-verhoger bij de staff van Kinepolis. Zo zit je kind hoog genoeg om iets te zien van de film. 

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc