Op bezoek in Luigi's mansion

We zijn op visite bij Nintendo. En dat om twee prachtige redenen. Eén daarvan is de lancering van Luigi’s Mansion 3. De tweede reden is de lancering van Ring Fit Adventure.  We worden verwelkomd door onze aloude vriend: Luigi.

Ring Fit adventure

We starten ons bezoek bij Ring Fit Adventure. Dat is een nieuw spelconcept dat je kan spelen met de Nintendo Switch. De besturing gebeurt met een flexibele ring die je kan indrukken. De twee losse elementen van de spelconsole zijn in staat de indrukking van de ring te meten. Die gegevens zorgen voor een tactiele spelervaring. 

Fitness centraal

Gamen is dan wel leuk. Het is vaak ook een niet al te sportieve activiteit. Daar wil Ring Fit Adventure verandering in brengen. Het wil door middel van een spelervaring z’n speler fitter maken. Bij de start van het spel meet hij je kracht en huidige conditionele toestand. Daarna zal je dag na dag fitter worden. Hoe meer je speelt, hoe sterker je conditioneel en krachtiger zal worden. Het is fijn te zien dat kinderen onmiddellijk mee zijn in dit verhaal. En het stemt me vrolijk dat kinderen met dit spel ook actief bezig zijn. Dit lijkt de perfecte vorm van sport en ontspanning te zijn en gooit ook een blik op de toekomst van wat fitness in het algemeen kan zijn. Als vader ben ik enthousiast en de kinderen zijn dat evenzeer.

Na sport komt ontspanning. 

Na Ring Fit Adventure laten we ons onderdompelen in de wereld van Luigis’ Mansion. Dit is de 3de uitgave van het spel. De game voert je mee naar een oud hotel waar het zwermt van de spoken. Je ontdekt kamers, ruimtes en verborgen holtes en moet je een weg banen doorheen deuren terwijl je spoken moet verslaan. Soms is het spel intens, maar nooit griezelig of beangstigend. 

Grafische parel

Het spel ziet er heel fijn uit. Mooie effecten en geweldige detaillering. De kinderen zitten meteen in deze wondere wereld en gaan intens op zoek naar spoken en griezels. Luigi’s Mansion 3 is een grafische parel die ik als vader zeker wil spelen als de kinderen in bed liggen. 


Conclusie

Met Ring Fit Adventure en Luigi’s Mansion 3 zet Nintendo opnieuw twee sterkhouders neer. Ring Fit Adventure heeft het potentieel om fitness in de huiskamers te brengen in de vorm van een spel. Terwijl Luigi’s Mansion 3 vooral een aangenaam nostalgische gevoel geeft. Je zit in een soort annimatiefilm die strooit met detaillering, spanning en intensiteit. Het schenkt je een competitieve spelervaring zonder de toegankelijkheid voor kinderen uit het oog te verliezen. 


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc