Experimenteer erop los in Technopolis

Een doe-centrum dat draait rond technologie en wetenschap. Geen museum. Vooral dat is een belangrijk inzicht als je weet dat je je kinderen wil laten ontdekken. Het is niet enkel kijken en vooral doen. En dat doen kinderen nu eenmaal graag. Een relaas.

DSC_3041.jpg

Auto tillen

Je bent nog niet binnen of de eerste opdracht word je al voor de voeten geworpen. Je kan samen met je gezin een wagen optillen met behulp van een hefboom. Het enthousiasme is gewekt. We stormen binnen.

Een bandje

Bij binnenkomst selecteer je een bandje op jouw polsbreedte. Dit bandje dient om computers en spelletjes te activeren.

Twee verdiepingen doen

Over twee verdiepingen verspreid kan je alle activiteiten ontdekken. Er staan fenomenaal veel opstellingen die telkens door middel van proefjes inzicht schenken natuurkrachten, kennis en alledaagse dingen.

Samen doen

Heel veel proeven doe je ook samen waardoor de band en de interesses van je kind(eren) bloot komen te liggen. Ook dat is een fijne ontdekking die ik niet eerder zo uitgesproken heb kunnen beleven.

Voor jong en oud

Als ouder steek je er altijd iets van op, maar niet elk experiment is voor ieder kind. De ideale leeftijd lijkt ons vanaf 8 jaar te zijn. Maar ook voor jongere kinderen zijn er leuke experimenten. Vooral het nagemaakte dorp waar je een pizzeria, een garage, een winkel, een bank, … kan vinden vonden ze bij ons zalig. De kinderen kunnen de grote mens uithangen en die taferelen zijn een zaligheid om vanop een afstandje te bekijken.


Conculsie

De wetenschap legt inzichten bloot door dingen te doen. Het is vooral 'het doen' wat Technopolis zo leuk maakt. Je steekt er als ouder nog iets van op terwijl voor je kinderen de hemelpoorten van de technologie spelenderwijs opengaan.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc