Bar Bagijn is zomers barren in Lokeren

Bar Bagijn is zomers barren in Lokeren

Een oude kapel. Of toch iets geestelijks ontwaren we in de setting van Bar Bagijn. We worden met open armen ontvangen en uitgenodigd aan de (on)zedige bar.

Makkelijk parkeren
Los voor de deur. Zo simpel is het. Er is voldoende parkeerplaats op de site en er is onmiddellijk plaats. Handig om met de kinderen meteen uit de auto te springen en de catacomben van de kapel te gaan ontdekken. Een pijl wijst je op weg...

Binnenplein
Omgeven door wandelgangen met ramen zit het centrale binnenplein. Mooier kan een zandbak niet omkaderd zijn. De bar en het stoeltjes staan ons vriendelijk op te wachten. 

Ruimte voor kunst
In de ommuurde wandelgangen is er ruimte voor kunst en installaties voorzien. De organisatie doet in alle geval z’n best om het cultuuraanbod een flinke duw in de rug te geven met workshops en tentoonstellingen. Verderop in het gebouw staat ook nog een dj-booth voor het zwaardere werk wellicht. Maar niet voor kinderoortjes en kinderuurtjes. Dus die staat er - behalve dan een technicus - vrij verlaten bij. 

Bruggenbouwers in de stad
Bar Bagijn wordt niet alleen een verrassende (openlucht)bar, maar ook een echte cultuurplek. Gilles en Jolien van P AND bedachten het concept van de zomerbar en organiseren samen met T-Klub evenementen in de vroegere kapel van Windekind. Bij T-Klub zijn ze alvast honderd procent mee. “We hebben heel wat deelwerkingen die daar perfect bij aansluiten: creatief atelier Lucifer, ons project ondernemerschap Idee-fix, ons vindplaatsgericht jeugdwerk, en ons project rond diversiteit Bruggenbouwers.”

Hapjes zijn op, maar niet getreurd
We komen te laat voor de hapjes maar we ritselen een drankje mee laten de kinderen het binnenplein ontdekken. Moeder (overste) en vader slaan de kroost vanop kerkstoelen gade. Een fijne knipoog naar de omgeving van dit geslaagde concept.


Locatie
Bar Bagijn
Kazernestraat 7
Lokeren

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc