Bar Piket, weeral een topbar

Bar Piket, weeral een topbar

De voorbije twee jaar kon je op de Citadel van Diest terecht voor een hippe zomerbar: de Zichtbar. Dat was een topbar.

Ondertussen heeft elke stad wel zijn horde zomerbars, gebricoleerd uit houten paletten met op de kaart hippe sapjes en fingerfood to share. Van Kortrijk tot Hasselt en alles daartussen valt er wel iets te vinden.

Die Zichtbar was toch wat anders. Er zat geen verdoken groot biermerk achter de organisatie, het draaide puur op vrijwilligers. Enthousiaste onvermoeibare vrijwilligers. En de locatie, die was ook enig. Boven op de Citadel, met aldus een prachtig zicht. 

Een tijd van komen en van gaan gold ook voor de Zichtbar. Treur niet, mijn beste, er is een opvolger. De locatie is hetzelfde, de Citadel, al ligt het nu iets meer naar achter. Het is deze keer volledig overdekt, waardoor je ook bij regenbuien kunt genieten van de nodige gezelligheid. Het is tenslotte ook kleinschaliger, om het allemaal wat praktischer haalbaar te maken. Enkel open op donderdagavond en zondagnamiddag/avond en dit tot eind juli.

De basis bleef wel hetzelfde. Zeer cool en hip ingericht, deze keer zelfs inclusief schommels, pooltafel, kickertafel en vogelpik. Duurzaamheid wordt oprecht hoog in het vaandel gedragen. Het is gezellig en leuk én bovenal draagt het op vrijwilligers. Een extra dank u wel is dus wel aangewezen.

Op de kaart vind je leuke sapjes en lekkere biertjes. Niets commercieel, allemaal lokaal of bio.

Wij zijn alvast weer fan. Al is het maar omdat we samen met de dochter dolle pret beleefden op de DIY schommels en de skateramp als glijbaan konden gebruiken.

Bar Piket, weeral een topbar, inderdaad.

Meer weten?

 

 

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.