Bistro Bis, Tongerse topper

Bistro Bis, Tongerse topper

We gaan graag uiteten, maar met een peuter is dat geen evidentie. Los van het feit of ze wel of niet veel gaan eten, bestaat de kans dat ze wil rondlopen, lawaai maken, etc. Een peuter blijft een peuter. Niets aan te doen.

Mits de nodige voorbereiding en de geschikte locatie komt het wel goed. Bistro Bis is zo'n locatie. Het is één van onze favoriete restaurantjes. Geen cheap biefstuk met flauwe frieten of een spaghetti uit een pakske. Bistro Bis is bistronomie, gastronomie maar in een los kader. No nonsens, dus en écht eten. 

En Bistro Bis is zo'n plek waar we ML wel durven naar meenemen. Zeker wat hun lunch betreft. Ze serveren er homemade zuurdesempizza's en echte boterhammen met allerhande beleg. De wijnkaart bestaat enkel uit natuurwijnen en er vallen wat lekkere biertjes te proeven van onder andere Brasserie de la Senne (Brussel). Alcoholvrije drankjes zijn er trouwens ook. 

Ik kies een biertje. I gaat voor iets alcoholvrij op basis van hibiscus en citrus. Eindelijk eens iets zonder alcohol dat niet te zoet en origineel is. Al kunnen de limonades van Stuckens (Diest) er ook wat van. M houdt het bij spuitwater en verdiept zich voorlopig in de kunst van het puzzelen en het parelsnoeren maken.

Bistro bis 2 (4 of 32).jpg

Er is weinig volk, wat handig is. M kan rondlopen en hoeft niet echt stil te zijn. Het moet gezegd zijn, ze gedraagt zich. Al blijft het een peuter met karakter natuurlijk.

I gaat voor een brioche met pulled pork en ik kies voor een pizza met spaghettipompoen, ricotta en chili. Jip, cool en origineel is het zeker. Dit is lekker, dit is echt goed. M krijgt speciaal wat zuurdesembrood met een verse humusdip. Attent, dat is het zeker. M houdt het bij wat proeven van de pizzakorstjes. Tip de Muis blijkt interessanter, wat er wel voor zorgt dat wij, ouders, relatief verder kunnen eten.

De dessertoptie, verloren brood met zure room en bruine suiker kunnen we niet laten liggen. Ook M is duidelijk fan. Een zoetebek, dat is ze wel. Ze smikkelt lekker van het verloren brood. Dit is haar ding wel.

Het was een geslaagde middag. Het doet deugd om nog eens samen gezellig en lekker te gaan eten. Zeker hier in Bistro Bis in Tongeren. Ik zei het al eerder: het is zo'n plek waar je ook zou gaan zonder kinderen. Het eten is goed, de sfeer zit snor en de drank is lekker, alles klopt gewoon en je kunt je kinderen meenemen. Ideaal toch?

En verder in Tongeren?

M was braaf geweest. Dus trekken we het stad in. Tongeren is niet groot en op 10 minuten stappen (M haar tempo) ligt sportcentrum De Motten met een grote speeltuin. Samen met haar klim ik toch zeker een keer of twintig op de hoogste speeltoren. Ideaal om die calorietjes kwijt te geraken. Nadien stoppen we nog voor een ritje op de draaimolen in de schaduw van Ambiorix en krijgt onze peuter nog een ijsje. Lekker eten en drinken voor papa en mama, spelen voor de peuter. Elk wat wils dus.

Tongeren ligt in een uithoek, maar is best wel de moeite. Al is het maar om eens in Bistro Bis binnen te springen.

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.