EtenPieter Declercq

Zichtbar, topbar

EtenPieter Declercq
Zichtbar, topbar

Van eind mei tot het eerste weekend van juli wordt de citadel in Diest omgetoverd tot de Zichtbar. Dit is een pop-upcafé georganiseerd door een bende gekke vrijwilligers, genaamd D'Oranje Giraffen. 

Net zoals de Brandweerkantine in Maastricht is de Zichtbar een plek waar zowel vaders als kinderen dolle pret kunnen beleven. Het is zo'n zaak die zonder twijfel recht heeft op een 'door-Vaderklap-aangeraden label'.

Even wat context. De bar zelf is opgebouwd uit recyclagemateriaal, je hebt een uitzicht over Diest, het draait op vrijwilligers en ze proberen zoveel mogelijk met lokale en/of bio en/of zelfgemaakte producten te werken. Daar kun je alleen maar fan van zijn.

De kleintjes kunnen zich niet alleen uitleven in de zandbak, op de olifant met slurfglijbaan, de tractorbanden of het immense quasi autovrije plein. Er is ook limonade (met minder dan 4g suiker per portie) en frisco's, beiden huisgemaakt door de beste patissier van Diest (Stuckens).

Voor de vaders zijn er verschillende lokale en speciale bieren, er is wijn, er is homemade gin (door mijn alter ego, ik moet het toegeven.) Bovendien zijn er droge worstjes van topslager Rondou, tapenades, porties kaas, etc. Nog niet overtuigd? Er zijn verder subtiele dj-sets, een brunch, een fototentoonstelling, een skateramp (voor de Tony Hawk-daddy's) en zelfs een petanqueveld. 

Het moge duidelijk zijn. De Zichtbar is een topinitiatief, zowel voor vaders als voor kinderen. Ideaal voor een namiddagje of avondje weg.

Open van donderdag tot en met zondag, nog tot 3 juli op de Citadel in Diest.

Meer weten

 


Gaan eten met 'de kleine', het wordt vaak beschouwd als 'niet evident'. En misschien is dat ook wel een beetje zo. Toch proberen we met Vaderklap op zoek te gaan naar plekjes waar vaders én kinderen welkom zijn. Zaken, waar zowel de vader als het kind smakelijk verwend worden. Die plaatsen krijgen van ons een 'door-Vaderklap-aangeraden label'. Een beetje Tripadvisor, maar dan voor vader, kind (en ook een beetje moeder).

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.