Little Brewers Winter Garden: helemaal ons ding.

Little Brewers Winter Garden: helemaal ons ding.

We zijn wat aan de late kant. Grote kans dat op het moment dat u dit leest, Little Brewers Garden niet meer bestaat. 

Het was immers een popup, die open was van november tot 26 februari. Laat dit dan een smeekbede zijn aan het adres van de organisatoren om er volgend jaar opnieuw iets van te maken. 

We hadden het wel zien passeren in de media, maar hadden er verder geen aandacht aan besteed. Toen we vorig weekend in Antwerpen op bezoek waren, passeerden we de locatie. Het was barkoud, dus zochten we eigenlijk een toevlucht. Op het juiste moment, de juiste plek tegenkomen, zoiets.

Een woordje uitleg...

LBWG is gevestigd op de site van Brouwerij De Coninck, op een boogscheut van hun vernieuwde bezoekerscentrum en het fietsenwalhalla Velodome. Een voormalige overdekte fabriekshal werd omgetoverd tot een gezellige winterbar. 

Er is een centrale bar, er staan veel tafeltjes en er zijn met houten paletten gebouwde knusse salons. Op de menukaart vind je (uiteraard) bieren van De Coninck en Duvel Moortgat, maar ook alternatieve limonades en ice-teas. Een grote houtoven smeekt je om van zijn pizza's te proeven. Verder zijn er diverse snacks, op zondag een brunch en ander lekkers.

 

Alles heeft een aangenaam familiaal kantje. Het is open op woensdagmiddag, er is kinderanimatie op een aantal momenten en er is plek te over om als kind rond te crossen en te klimmen. Hier geen lawaaihinder of plaatsgebrek.

Wij arriveren net na het openingsuur, 17u op vrijdagavond en het is er rustig. Met mondjesmaat komen er andere mensen binnen. Opvallend: bijna allemaal gezinnen met kinderen. Het is dan ook perfect om de drukte van school en werk weg te spoelen met een pintje, een fruitsap en wat hapjes. Naarmate de avond vordert gaat het publiek over van ouders naar vrienden zonder kinderen. Zo lang trekken wij het niet.

Met Vaderklap proberen we af en toe een vader- en kindvriendelijke plek in de kijker te zetten. Wel, LBWG is het helemaal. Comfort food, het betere bier, alternatieve frisdranken en dit alles in een ruwe aparte coole locatie met plek genoeg voor de kinderen. We zijn er weg van.

Tot volgend jaar?

 

Meer weten:

 


Gaan eten met 'de kleine', het wordt vaak beschouwd als 'niet evident'. En misschien is dat ook wel een beetje zo. Toch proberen we met Vaderklap op zoek te gaan naar plekjes waar vaders én kinderen welkom zijn. Zaken, waar zowel de vader als het kind smakelijk verwend worden. Die plaatsen krijgen van ons een 'door-Vaderklap-aangeraden label'. Een beetje Tripadvisor, maar dan voor vader, kind (en ook een beetje moeder)

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.