Ontbijten in de Brandweerkantine

Ontbijten in de Brandweerkantine

Een familieweekend werd afgesloten in de Brandweerkantine in Maastricht. Net over de grens, in een - de naam zegt het zelf - voormalige brandweerkazerne huist een zalige brunch - en lunchplek. Een gigantische hal vol tafels en stoelen, een brede toog en een open keuken geven het interieur zijn apart karakter.

Op zondagmorgen om 10u is er nog geen kat. Logisch ook. Iedereen zonder kinderen slaapt uit. Tegen 12u zat het echter volledig vol.

Curryworsten van de Nederlandse legende Brandt & Levie, uitgebreide ontbijtjes, coole bagels en een uitgebreide (alternatieve) bierlijst, de voordelen voor de vaders zijn talrijk. Ow juist ja, er is ook heerlijke koffie, mocht de kleine je de voorbije nacht te lang wakker hebben gehouden.

Voor de kleintjes zijn er ook gek veel opties. Broodjes met pindakaas en banaan, vers fruit, wentelteefjes, broodjes met choco of jam, tosti's, je kan het zo gek niet bedenken. De wentelteefjes en pindakaasbroodjes werden door M. volmondig goedgekeurd.

Verder is er gigantisch veel plek, waardoor ze vlot kon rond crossen en de kinderhoek mag er ook wel zijn. Lekker retro ingericht met allerlei speelgoed en boekjes. Kindvriendelijk, 't zal wel zijn!

Het mag duidelijk zijn. De Brandweerkantine is cool, hip, groot, niet te duur en echt een zalige plek om op zondagmorgen rustig te bekomen van de vorige nacht. Lekker eten, goeie koffie en alles wat een kinder- en vaderhart/maagje nodig hebben.

De Brandweerkantine, volledig aan te raden!

Meer info: de brandweerkantine


Gaan eten met 'de kleine', het wordt vaak beschouwd als 'niet evident'. En misschien is dat ook wel een beetje zo. Toch proberen we met Vaderklap op zoek te gaan naar plekjes waar vaders én kinderen welkom zijn. Zaken, waar zowel de vader als het kind smakelijk verwend worden. Die plaatsen krijgen van ons een 'door-Vaderklap-aangeraden label'. Een beetje Tripadvisor, maar dan voor vader, kind (en ook een beetje moeder).

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.