Vuurtorens & zeezichten

Op een dik uurtje sta je bij ons aan de kust. Op datzelfde uurtje kan je ook noordwaarts rijden naar Zeeland. Een plek waar natuur, rust en authenticiteit elkaar vinden. Waar de ontmoeting met de zee zich ontvouwt via majestueuze duinengordels en waar je kan uitwaaien als geen ander. 

Burgh-Haamstede en de vuurtoren
Een weekendje Zeeland is altijd fijn. Vader had beloofd een vuurtoren te vinden en belofte maakt schuld. We gingen dus op jacht op zoek naar de vuurtoren en strandden in Burgh-Haamstede omdat dit de uitvalsbasis is van vuurtoren Westerlicht. Een prachtig bouwsels opgetrokken uit metaal en metselwerk gekenmerkt door een spiraalvormig tekening in wit en rood. De vuurtoren is met z’n 53 meter één van de hoogste in heel Nederland. De moeite waard dus om een bezoek te brengen. 

Speelse duinen
We deden met het gezin een wandeling doorheen de duinen en hier heerst een soort ongereptheid. De duinen zijn voor de kinderen een droom om in rond te lopen. Vermoeiend dat ook. Het rennen vanaf de duinen richting de zee deed ik van nog nooit zo’n hoogte. 

Vissersboten
Op het strand aangekomen is er opnieuw een fijne ontdekking. Vissersboten proberen hun vangsten naar binnen te hijsen. Gevolgd door een zwerm meeuwen die maar al te graag een graantje meepikken van al het lekkers de Noordzee te bieden heeft. 

DSC_8479.jpg

Deltawerken
Stop even bij de delta-werken. De trots van Nederland en een impressionant bouwwerk dat Nederland het gevecht met de Zee moet helpen winnen. Een inspirerend schouwspel, dat op z’n minst. Al zullen (jonge) kinderen nog niet helemaal mee zijn met het concept. Des te meer zullen ze genieten van de windmolens die boven hun hoofden molenwieken in de gure wind. 

DSC_8586.jpg

Zeeland, het is zo’n dichtbij-vakantie die je in staat stelt terug op te laden. Hier komen we nog terug. Zonder twijfel. 

DSC_8562.jpg

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc