Kadulleke in Diest: een échte speelgoedwinkel

Kadulleke in Diest: een échte speelgoedwinkel

De voorbije weken schreven we een ode aan de speelgoedwinkels. Daarbij kwam een oproep tot tips rond coole speelgoedwinkels. De winkel waarmee alles begon is Kadulleke in mijn tweede hometown Diest (- heb ik nu echt gezegd dat dit mijn hometown is?).

Hometown of niet, Kadulleke is volledig de winkel die ik voor ogen had, toen ik de ode aan de speelgoedwinkel schreef. Het is allerminst een hippe fancy design winkel. Echter, de rekken staan vol leuk speelgoed. Alternatieve puzzels, houten knikkerbanen, mooie poppen, allerlei origineel knutselmateriaal, loopfietsjes, fietshelmen in allerhande kleuren, je kan het zo gek niet bedenken.

Verwacht je niet aan de klassiekers zoals Lego of Playmobil of aan goedkope rommel. Bij Kadulleke vind je quasi alleen maar degelijk en kwalitatief speelgoed.

 

 

Daarbovenop staan er door de winkel verspreid allemaal speeltafels met treintjes, knikkers, puzzels, knutselmateriaal,… Ze organiseren ook een Spellendag en een Sinterklaasfeest. Zo kun je als ouder samen met je kinderen spelenderwijze ontdekken welk speelgoed er allemaal is, hoe het juist werkt en of je kind het leuk vindt.

Eigenaars Sven en Hilde begonnen ooit met een babywinkel, maar dit evolueerde naar de uitgebreide speelgoedwinkel die het nu is. Ze staan paraat om je vol zin en goesting te helpen en geven graag tips en advies.

Om op onze lijst van coolste speelgoedwinkels ter wereld te staan, zijn de criteria: alternatief en degelijk speelgoed, eigenaars die met passie bezig zijn en een plek waar je als vader zelf wil beginnen spelen.

Kadulleke voldoet moeiteloos aan alle drie. Passeer je in Diest of ben je in de buurt, stop er dan zeker eens.

 Je inner child zal (en echte kinderen zullen) het zich niet beklagen.

 

 

Adres

Kadulleke

Hasseltsestraat 100-102

3290 Diest

Kadulleke

 

Nog een tip? Stuur ze dan zeker in.

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.