Nooi, lekker samen spelen in Diest

Nooi, lekker samen spelen in Diest

Diest… geen idee of het u iets zegt.

Ja, er is het bekende mopje: “ik loop in Diest rond.”

Ze hebben er ook een Begijnhof, Sterrenkijkers en het Vaderklapweekend vond er plaats en Stuckens serveert u er heerlijke ijsjes. De garnaalkroketten van Wannes Raps zijn bekend tot buiten de stadsomwalling en de Halve Maan is een leuke speeltuin.

Goed, dit is geen promocampagne voor Diest. Ik wou het eigenlijk hebben over Nooi. Nooi - ik moet dringend eens vragen waar de naam vandaan komt - is een bar in het centrum van Diest. Een kledingwinkel uit de jaren stilletjes werd de voorbije maanden omgebouwd tot een - al zeggen ze het zelf - inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud.

Diest heeft een gebrek aan laagdrempelige, mooie en gezellige (koffie)bars. Nooi vult die leegte op en is meer dan zomaar een koffiebar. Op de kaart vind je plezante drankjes zoals oa mede, en kleine snacks waaronder flammekuchen, homemade taartjes en nacho’s. Bovendien is het een mooi ingericht. Veel licht, kleur en hout. En de eigenaars zijn zeer sympathiek.

Wat het extra boeiend maakt - en wat uiteraard ook het plan was -, is de ruime collectie spelletjes. Spelletjescafé’s heb ik nooit echt veel bezocht, maar kijk: Nooi wist me te overtuigen. En mezelf niet alleen. Ook dochter M1 is fan. Vorige week gingen we er op woensdag na een bezoek aan de markt Mens-Erger-Je-Niet-Spelen. Gisteren vroeg ze of we dit vandaag terug gingen doen. Dus trokken we deze ochtend terug naar Nooi. Croissantje, Mens-Erger-Je-Niet en het plooibare-stuk-houten-speelgoed-ding-mannetje voor M2.

Na een rondje Mens-Erger-Je-Niet speelden we nog Dier-op-Dier en Mikado. Kinderen blijven kinderen, dus na die resem spelletjes was ook hun aandacht weg. Maar goed, het was alweer een fijne ochtend.

Nooi, zeker een aanrader.

https://nooi.be/

ps: dit artikel is niet gesponsord.

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.

Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef