Help de Sint een handje met een speelgoedinzamelactie

Help de Sint een handje met een speelgoedinzamelactie

De Sint komt weldra langs met niet zelden een overvloed aan speelgoed in zijn kielzog. Al deelt niet elk kind in die overvloed. Helaas...

Terwijl er hevig discussie gevoerd wordt over de naam van de Sint zijn helper, zijn er veel kinderen die geen Sint of helper op bezoek krijgen.

De voorbije weken gaven wij je trouwens ons favoriet speelgoed mee. We zijn er ons echter wel van bewust dat de Sint niet bij elk kind de mogelijkheden heeft om dat te brengen. Al zou die Sint dat misschien wel willen brengen, soms gaat het gewoon niet. En dat is jammer.

Dus willen wij van Vaderklap een steentje bijdragen. Een klein steentje misschien, maar het is er wel eentje.

Het uitpluizen van de speelgoedkoffer, wat oud speelgoed verzamelen en inleveren bij een inzamelpunt. Veel werkt vraagt het niet en zo helpen we de Sint een handje, nee? Voor M, R of A maakt dat helemaal niets uit. Veel speelgoed blijft toch liggen.

Meer plek, minder rommel en een ander kindje blij. Waarom zou je het niet doen?

 

Let wel, speelgoed inzamelen staat niet gelijk aan rommel inzamelen. Check dus zeker of het nog werkt en of alle puzzelstukjes nog aanwezig zijn. De ontgoocheling is des te groter als blijkt dat die cadeautjes van de Sint niet werken.

We lijsten hieronder wat initiatieven om speelgoed in te zamelen op. Vraag zeker rond in de buurt. Er is altijd wel iemand of een organisatie die hulp kan gebruiken.

Onze zak staat alvast klaar.

 

Concrete plaatsen

3 december, Deinze Reuzenstad. Meer info

Eén van de vele vluchtelingencentra over het land bv. Het Kasteeltje in Scherpenheuvel of de Rode Kruis opvangcentra

Spelotheek Kleine Klaas, Diest. Meer info

AH Beveren tvv Sociaal Huis in Beveren

Speelgoed voor elk kind: een actie van POSTNL en Kariboo. Speelgoed kan je opsturen en dit wordt dan herverdeeld. Meer info

 

Enkele NGO's en organisaties

Moeders voor Moeders. Meer info

Akindo. Meer info

Oxfam. Meer info

Molenketjes in Brussel. Meer info

De weggeefwinkel. Meer info

OCMW's

Netwerk tegen Armoede. Meer info

 

Aarzel zeker niet om hieronder een initiatief te vermelden. We lijsten het graag op.

 

 

 

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.