Djeco Toys: gekke puzzels en coole torens

Djeco Toys: gekke puzzels en coole torens

In het rijtje van alternatief en tof speelgoed hoort zeker het Franse Djeco thuis. Volgens de eigenaar van onze favoriete speelgoedwinkel zijn ze vooral goed in puzzels.

We hebben inderdaad een paar puzzels,  een visjesspel en een blokkentoren. Die toren bestaat uit allemaal blokken, die in elkaar passen, stapelbaar zijn en eigenlijk dierenhuisjes zijn. Er horen een aantal diertjes bij. Het moet één van de eerste echte stukken speelgoed van M geweest zijn, de ratelaars en bijtringen niet meegerekend.

De diertjes reisden ondertussen mee naar Frankrijk, Spanje en Montenegro. Ze blijven populair. De toren werd behoorlijk veel opgebouwd om daarna vrolijk omgestoten te worden.

 

 

Het visjesspel ontdekken we op vakantie en ook dat was een voltreffer. “Kilo’s vis” hebben we aan de haak geslagen. Nu zit ze naast een Duplo bouwfase ook in een puzzelfase. Djeco hebben echt een leuk en origineel gamma aan puzzels. De tekenstijl is herkenbaar en mooi. De prijzen vallen best wel goed mee en qua leeftijd zit je goed vanaf anderhalf jaar.

Geen idee wat je aan de Sint moet vragen? Met een Djeco puzzel zit je zeker goed.

 

Meer over Djeco

 


Speelgoed geven…we proberen er ergens een lijn te trekken. Niet overdrijven en geen overdaad aan. OK, af en toe geef je een cadeautje, soms eens iets duur en degelijk, soms goedkope rommel. Speelgoed geven, het is een kwestie van gezond verstand.

We maken er met Vaderklap een punt van om ons favoriet (degelijk) speelgoed op te lijsten. Als inspiratiebron voor andere vaders. Geen sponsoring of commerciële deals, maar speelgoed dat we zelf hebben gekocht en oprecht leuk vinden. Speelgoed waarmee we spelen als de kinderen in bed liggen.

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.