Janod: liefde op het eerste zicht

Janod, dat was nu echt eens liefde op het eerste zicht. Ik twijfelde nog of ik die raket wel zou kopen. "Was dat wel iets voor meisjes?"

De vraag stellen is te belachelijk voor woorden.  Ik weet het. Uiteraard zijn raketten voor meisjes. Maar goed, de raket bleek een succes.

Het concept is natuurlijk ook eenvoudig. Houten blokken met magneetjes in en zo bouw je de raket.

 

Na de raket kwamen de mannetjes met hetzelfde bouwconcept: houten blokken en magneetjes. M was er wel fan van.

Toen we eind juni in de Provence zaten, stapten we binnen in een speelgoedwinkel waar een uitverkoop aan de gang was. En hadden ze nu daar niet toevallig een gigantisch aanbod aan Janod speelgoed? Tot 50 procent korting op het volledige assortiment. Waren we niet met de trein gekomen, we hadden de winkel leeggekocht. Bij wijze van spreken.

De beslissing viel op de boerderij met allerlei diertjes. Ja, dat was ook een klein succesje. Voor dochter én vader. Het zal die West-Vlaamse achtergrond wel zijn, zeker?!

Janod is een Frans speelgoedmerk, gespecialiseerd in houten speelgoed vaak gecombineerd met magneten. In gamma vind je groot speelgoed zoals keukens en werkbanken met allerlei accessoires, poppenwagens, muziekinstrumentjes, poppetjes en bouwpakketten zoals raketten, dino’s, vliegtuigen en brandweerwagens, etc.

Hun speelgoed is degelijk en tijdloos. En de prijs, die valt ook wel mee. Al is dat laatste natuurlijk relatief.

Ja Janod, wij zijn fan.

Ontdek hun volledige gamma.


Speelgoed geven…we proberen er ergens een lijn te trekken. Niet overdrijven en geen overdaad aan. OK, af en toe geef je een cadeautje, soms eens iets duur en degelijk, soms goedkope rommel. Speelgoed geven, het is een kwestie van gezond verstand.

We maken er met Vaderklap een punt van om ons favoriet (degelijk) speelgoed op te lijsten. Als inspiratiebron voor andere vaders. Geen sponsoring of commerciële deals, maar speelgoed dat we zelf hebben gekocht en oprecht leuk vinden. Speelgoed waarmee we spelen als de kinderen in bed liggen.

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.