De speelgoedwinkel: waar vaders even terug kind zijn

De speelgoedwinkel: waar vaders even terug kind zijn

"Had je 1 miljoen wat zou jij dan doen?" 

Van dat miljoen ben ik nog ver verwijderd. Dus voor mij voorlopig geen liters limonade en kilo's chocolade. Wij mogen ons natuurlijk gelukkig prijzen dat we alles hebben wat we nodig hebben. Het gebeurt dan ook maar zelden dat ik hoop dat miljoen wel te hebben. Zo'n "zelden" moment, is wanneer ik een speelgoedwinkel binnen stap.

En dan heb ik het voor alle duidelijkheid niet om één of andere keten. Neen, ik heb het over een echte speelgoedwinkel. Met rekken vol poppen en puzzels en spelletjes en treintjes en knikkerbanen en blokken en fietsjes en weet ik veel wat allemaal...

Een winkel met passie, gevoel en persoonlijk.

Een winkel waar kinderen terecht baas zijn.

Een winkel waar die kinderen zelf kunnen spelen, dingen uittesten en speelgoed ontdekken.

Die winkels zijn helaas met uitsterven bedreigd. De concurrentie van het net en de ketens is moordend. Onderscheiden met kwalitatief, origineel en degelijk speelgoed is nodig, maar O zo moeilijk. Ook wij komen al eens wat in een keten of op het net. Uiteraard.

 

Een bezoekje aan een echte speelgoedwinkel is alleen een heel andere belevenis. Ik verdwaal tussen de rekken en denk spontaan terug aan mijn kindertijd. Zelfs wie geen kinderen verwekt heeft, voelt zich hier helemaal thuis.

Dat inner child -als het ooit al weg was - piept dadelijk aan het oppervlak.

 

Ik wil dit of dat of die doos of daar een pakje van....ik wil het beste voor M. Ik wil ze overladen met speelgoed, verrassen met puzzels, verwennen met knikkerbanen, ... Ik wil gewoon zelf spelen. Mijn brief aan de Sint is mogelijks nog langer dan die van M.

Misschien goed dat ik geen één miljoen heb. Zo ervaar en apprecieer je ten volle de meerwaarde van een degelijk stuk speelgoed uit een echte speelgoedwinkel.

Een echte speelgoedwinkel is een plek waar je je als vader terug kind mag voelen. Het is een plek waar je onmiddellijk zelf wil beginnen spelen en ontdekken.

Alleen met je inner child of met je echte zoon of dochter. 

 

PS: leuke tips voor echte speelgoedwinkels? Please let us know!

 

 

 

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.