Settrington Cup. Racen met Pedaalauto's.

Van overal ter wereld zakken de mooiste en meest waardevolle wagens af naar het historische Goodwood Motor Circuit in West Sussex England voor het jaarlijkse event: Goodwood Revival. Maar nergens zal het gevecht zo hevig zijn als tijdens de Settrington Cup. De Settrington cup zegt u?

Kinderen staan klaar in de pits om bij het startsignaal naar hun wagentjes te rennen en de boel in gang te trappen. In dit geval allemaal Austin J40 pedaalautootjes.


De wagentjes werden tussen 1949 en 1971 verkocht aan kinderen wereldwijd. Destijds een geweldig gegeerd pakje onder de kerstboom. Intussen doorgegeven van vader op zoon of dochter. En sinds de Settrington Cup gehouden wordt is hun waarde de hoogte ingeschoten. 

Terwijl papa-lief z’n oldtimer bestuurt, kunnen dus ook de kinderen zich meten in een wedstrijd op het scherpst van de snee. Elk autootje is geprepareerd voor de wedstrijd en er zitten unieke retouches op om de persoonlijke toets aan de wagentjes te geven. Van Pneumatische banden tot toeters en extra mistlichten.

En om aan te geven dat het er werkelijk heel professioneel aan toegaat zijn sommigen uitgerust met speciale lagers om minder weerstand te hebben, lichtere motorkappen om sneller op te trekken en kortere pedalen om beter snelheid te kunnen maken.

Als we in 2017 in Engeland zouden vertoeven, laat het dan tijdens het Goodwood Revival Festival zijn en meer bepaald tijdens de Settrington Cup. Nu nog zo’n J40 op de kop kunnen tikken. 

Bron: Petrolicious
Fotografie: Matt Sills, Dominic James, Drew Gibson, Matt Ankers, Nicole Hains, and Stephanie O'Callaghan

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc