EtenPieter Declercq

Komma in de lucht: boeken en koffie voor vader en kind

EtenPieter Declercq
Komma in de lucht: boeken en koffie voor vader en kind

Als de vrouw van huis is, …trek ik al graag eens met de dochter op stap. Richting haar grootouders in West-Vlaanderen bijvoorbeeld. Op weg naar die uithoek is Kortrijk dan een welgekomen stop.

En in Kortrijk zijn kinderen van harte welkom. Een zomer lang stond er op de grote markt een zeer leuke speeltuin. Was het niet dat M. kampt met een “zand-o-fobie”, ze zou het supertof gevonden hebben. Op een boogscheut van die plek vind je Komma in de lucht.

Dit is een strip-, boeken- en vinylwinkel inclusief koffiebar. Oorspronkelijk was er enkel het boekenwinkelicoon Theoria, maar daar kwam een jaar of twee geleden verandering in. Muren werden opengebroken en het pand naast de winkel werd een koffiebar en stripwinkel.

In de kinderboekenhoek vind je extra blokken om naar hartenlust te spelen en onder de trap huist een leuke speelhoek. Verder zijn de opgezette vogels en de autootjes en stripfiguren in de glazen vitrine uiteraard aandachtstrekkers voor M. Al moet ik toegeven dat ook ik wel gefascineerd was door die vogels. Op de bovenverdieping is een vinylexpositie. De stripcollectie is ook voor de volwassen stripfreaks zeer interessant.

komma in de lucht (7 of 27).jpg

 

Op de menukaart vind je alternatieve limonades, lekkere koffies en homemade taartjes. Voor de vaders zijn er lokale biertjes. Altijd een pluspunt.

En heb je zin om je dochter/zoon te verrassen met een leuk boek? Dan zit je hier echt wel goed. De kinderboekencollectie is uitgebreid, alternatief en leuk. Ik kon niet aan de verleiding weerstaan en kocht voor M. “Waar is de taart?”, een tip die we binnenkregen op onze oproep voor leuke boeken.

Komma in de lucht was echt een onverwachte meevaller. Voor M en voor mij.

Samengevat: toevallig in de Vlaanders? Passeer dan eens langs Komma in de lucht. 100% Vaderklap approved.

 

 

 


Gaan eten met 'de kleine', het wordt vaak beschouwd als 'niet evident'. En misschien is dat ook wel een beetje zo. Toch proberen we met Vaderklap op zoek te gaan naar plekjes waar vaders én kinderen welkom zijn. Zaken, waar zowel de vader als het kind smakelijk verwend worden. Die plaatsen krijgen van ons een 'door-Vaderklap-aangeraden label'. Een beetje Tripadvisor, maar dan voor vader, kind (en ook een beetje moeder).

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.