De rug op

De rug op

Rasechte wandelaars zijn we niet. Dat klopt. Als we sporadisch, dan toch eens gingen wandelen, gebruikten we in de eerste maanden een Ergobaby draagzak. Handig, zeker en vast, maar haar hoofdje begon vreemd te hangen wanneer ze in slaap viel. Veel last had ze wel niet, maar in onze ogen kon het allesbehalve comfortabel zijn. Niet voor haar en al zeker niet voor mijn bezwete rug. Let op, I. gebruikt die nu nog altijd. Zelfs al is M. anderhalf. Voor een korte afstand ok, maar voor die lange trips op reis hadden we toch nood aan iets anders.

Net voor ze een jaar werd, reisden we af naar Lanzarote. Wandelen stond op het programma dus kregen we van de schoonmama een cadeautje: de draagrugzak van Osprey Packs, de Osprey Poco Plus. Zelfs opgeplooid is het best groot, maar het weegt geen fluit. Het is ook niet goedkoop, maar lijkt wel zeer stevig. Er is extra ruimte voor bagage en alles is verstelbaar. Tot zover het uittesten in België zonder die extra 12kg baby.

Eenmaal op de "lavahoop", bleek dat de rugzak echt wel goed zat. Zelfs met een baby, ja. Het is een beetje te veel gedoe wanneer je enkel parkeert, 100m wandelt, het uitzicht bewondert, een foto’tje neemt en daarna terug wandelt. Daarvoor gebruik je beter een grote draagdoek. Voor de langere wandelingen is de rugzak echter wel een goeie oplossing. Ze zat mooi recht en viel zelfs in slaap. Bovendien kan alle bagage bij in de rugzak, waardoor vader de allures van een muilezel krijgt en moeder zich kan bezig houden met kaart lezen of foto’s nemen. Topverdeling! Had ik eindelijk een foto van mezelf en de baby.

Muilezel of het niet, het is wel leuk. Een oprecht vadergevoel, zo uw dochter of zoon dragen. Al is het wel even schrikken, als ik plots voel hoe een handje wat van mijn weinige hoofdharen probeert uit te trekken.

Na een uur of twee in de zomerse hitte hield ik het voorlopig voor gezien. Hoe je hiermee een vijfdaagse Alpentocht kan ondernemen, lijkt me tot op een heden nog een raadsel. Dat de rugzak het maximale draaggewicht van 22kg aankan, dat betwijfel ik niet.

Of de vader dat aan kan, dat wordt nog wat oefenen.

 

Conclusie: de Osprey Backpack, wij zijn fan!

  • Nadeel: niet goedkoop, best wel groot.
  • Voordeel: stevig, draagt goed, licht, opplooibaar, veel ruimte om iets in op te bergen, comfortabel voor de baby.

Meer info: Osprey Packs

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.